Google son Doodle'ı ile bir kez daha güldürdü! Google Scratch nedir

Google son Doodle'ı ile bir kez daha güldürdü! Google Scratch nedir
Dünyanın en popüler arama motoru sitesi Google hazırladığı son Doodle ile bir kez daha gündem oldu. Daha önce pek çok önemli günde eklediği tasarımlarla kullanıcılarını güldüren teknoloji devi bu kez de çocukların kod yazmasının 50. yılı anısına sürpzi bir tasarımı ana sayfasından yayınladı.

Google hazırladığı son oyunla çocuklara sürpriz yaptı. Çocukların kod yazmasının 50. yılı için bir tavşanın havuçlara sahip olduğu temasıyla hazırlanan oyun şu an mouse yardımıyla oynanabiliyor. Verilen talimatlarla tavşan hareket ettiriliyor ve havuçları yemesi sağlanıyor.

Bugün, Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası boyunca çocuk programlama dillerinin dünyaya ilk kez tanıtılmasının 50. yıl dönümü. Google bu özel günü unutmadı ve sayfasında sürpriz bir tasarım hazırladı.

google scratch

ÇOCUKLARIN KOD YAZMASININ 50. YIL KUTLAMALARI
Kişisel bilgisayarladan çok önce 1960'lı yıllarda Seymour Papert ve MIT araştırmacıları çocuklar için tasarlanan ilk kodlama dili olan Logo'yu geliştirdi. Logo ile çocuklar bir kamlumbağanın hareketlerini programlayarak onlara matematikte ve bilimde yeni fikirler üretme fırsatı tanıdı. Papert ve meslektaşları, bilgisayarların sonunda tüm öğrenciler tarafından öğrenme için güçlü bir araç olarak kullanılabileceğini düşünüyorlardı.

Kodlamanın, çocuklar için güçlü, modern ve her yerde bulunan bir teknoloji ile kendilerini geliştirme yolu olduğunu gördüler.

Scratch ile çocuklar, bugünkü Doodle'da olduğu gibi kodlama bloklarını kullanarak kendi etkileşimli hikayelerini, oyunlarını ve animasyonlarını oluşturabilir. 

Ayrıca projelerini çevrimiçi toplulukta dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca çocukla paylaşabilirler.

Google, çocuklar için hazırladığı sürpriz Doodle ile oyun oynayarak kod yazmanın yollarını gösteriyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.