Mars’ta şimdiye kadar görülen en tuhaf cisim!

Mars’ta şimdiye kadar görülen en tuhaf cisim!
Bilim insanlarını heyecanlandıran son görüntü, Mars yüzeyinde bulunan kaktüs benzeri bir cisim.

Oldukça gelişmiş bilim ve teknoloji çağında, insanlar Mars'ı çok merak ediyor. Ancak uzmanlardan alınan bilgiler de önemlidir. Son olarak Mars'ta bilim insanlarını şaşırtan bir görüntü çekildi. Ancak Mars yüzeyinde karşılaşılan nesne hakkında birçok soru gündeme geldi.

Bu nesne, yabancı bir uzay aracının parçası olabilir!

Son zamanlarda pek çok görüntü bilim dünyasını heyecanlandırdı. Bu görüntülerden biri de geçen gün Mars'tan geldi. NASA'nın Curiosity gezgini ile 155 kilometre uzunluğundaki Gale kraterinin eteğinde bir cisim belirerek bilim adamlarının kafasını karıştırdı.

İlk bakışta kaktüsü andıran bir kayaya benzeyen bu cisim için uzmanlar birçok açıklama getirdi. Uzmanlar bu oluşumların nedeni olarak önce sismik aktiviteyi değerlendirdiler. Ancak söz konusu cismin Dünya'daki büyük depremler sırasında meydana gelen bir "kum çivisine" benzediğini kaydetti.

marsta-simdiye-kadar-ki-en-tuhaf-cisim-4.jpg

Bununla birlikte, nesnenin uzaylı bir aracın enkazı olma olasılığını da tartıştılar. Tüm bunlara ek olarak Journal of Astrobiology adlı bilimsel bir dergide yayınlanan son araştırmada konuyla ilgili bir açıklama yer alıyor. Bu açıklama Aston Üniversitesi'nden Profesör Richard Armstrong'dan geliyor.

marsta-simdiye-kadar-ki-en-tuhaf-cisim-3.jpg

marsta-simdiye-kadar-ki-en-tuhaf.jpg

Ayrıca Armstrong, bu sivri uçların Dünya'dakilerden bazı farklılıkları olduğunu kaydetti. Sonuç olarak, Mars'taki kumlu zirveler, Dünya'dakinin aksine şişmez. Ayrıca çalışma sonucunda daha ilginç bir hipotez ortaya çıkmıştır. Armstrong, nesnenin uzay çöpü olma olasılığını reddetmelerine rağmen, Mars'a uzaylı bir uzay aracının çarpması olasılığını açık bıraktı.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.