Google Play Store yenilendi!

Google Play Store yenilendi!
Google, büyük ekranlı cihazlarla ilgili yeni bir karar aldı. Google Play Store uygulaması bu cihazlar için yeniden tasarlandı. Detaylar haberimizde...

Play Store, katlanabilir telefonlar, Android tabletler ve Chromebook'lar gibi büyük ekranlı cihazlar için yenilendi. Şirket bu değişiklikleri ilk olarak geçen yılki Google I/O'da tartıştı. Şu anda, kullanıcıların büyük ekranlar için optimize edilmiş uygulamaları bulmasını kolaylaştıracak ve büyük ekranlarda Play Store davranışını iyileştirecek dört büyük güncellemeyi araştırıyoruz.

Google'ın yeni planları, oyunları yüksek kaliteli, "doğru" tanıtım videolarıyla öne çıkarmayı içeriyor. Kullanıcılar, oyun listeleme sayfasının üst kısmında, uygulamayı indirmeden önce oyunu önizlemelerine olanak tanıyan bir video başlığı görecek.

google-play-store-buyuk-ekranlar-icin-yenileniyor-sdn.jpg

Google ayrıca uygulama ve oyun ayrıntı sayfalarını çok sütunlu bir düzende düzenleyerek içeriği uygulama listesi sayfasında daha yukarılara taşıyor. Bazı uygulamalar katlanabilir cihazlar ve tabletler için mevcuttur. Cihazlar arasında kolayca yeniden boyutlandırılabilen ve hem dikey hem de yatay modları destekleyen uygulamalara daha sık yer verilecektir.

Gelecekte, Editörlerin Seçimi ve diğer seçkin koleksiyonlar ve makaleler de bu kriterleri dikkate alacaktır. Bu, Google'ın geliştiricileri uygulamalarını büyük ekranlı cihazlar için daha uygun hale getirmeye zorlaması olarak görülebilir. Ancak değişiklikler bununla sınırlı değil. Google ayrıca Play Store uygulamalarının gezinme deneyimini geliştirmek için bir dizi yeniliğin peşinde.

Tabletlerde, Chromebook'larda ve katlanabilir cihazlarda bir sol gezinme çubuğu görünür. Bu, özellikle büyük ekranlı cihazlar yatay moddayken menü öğelerini daha erişilebilir hale getirir. Ayrıca Google, arama yaparken uygulamaları daha iyi karşılaştırmanıza yardımcı olmak için bölünmüş ekran deneyimi sunar.

Kullanıcılar, arama sonuçlarını uygulama ayrıntıları sayfasıyla yan yana görür. Bu, yeni uygulamalar aramak için ileri geri gitme ihtiyacını ortadan kaldırarak daha kullanışlı hale getirir. Bu değişiklikler önümüzdeki hafta uygulanacak.

google-play-store-buyuk-ekranlar-icin-yenileniyor-2-1.webp

İlgili Haberler

Kaynak:Beyza Pınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.