Okullarda akıllı telefon kullanımı yasaklanıyor mu?

Okullarda akıllı telefon kullanımı yasaklanıyor mu?
Ortaya konan araştırma sonuçlarından yola çıkılarak okullarda akıllı telefon kullanımının yasaklanacağı iddia edildi.

UNESCO, cihazların öğrenmeyi aksattığını, öğrencilerin ruh sağlığı ve esenliği için kötü olduğunu ve gençlerin verileriyle ilgili bir dizi mahremiyet endişesi taşıdığını öne sürerek, dünyanın dört bir yanındaki sınıflarda akıllı telefon kullanımının yasaklanması için baskı yapıyor.

Öneriler , Çarşamba günü yayınlanan ve sınıflarda teknoloji kullanımına ilişkin küresel politikaları ve ekranların ve sosyal medyanın gençleri nasıl etkilediğine dair bir dizi çalışmayı analiz eden 2023 Küresel Eğitim İzleme Raporundan geliyor.

Birleşmiş Milletler eğitim ve bilim ajansı, "Okulda yalnızca öğrenmeyi desteklemede açık bir rolü olan teknolojiye izin verilmelidir" dedi.

Rapor, dört ülkeden birinin halihazırda tam veya kısmi akıllı telefon yasaklarını yürürlüğe koyduğunu ortaya koydu. Bangladeş ve Singapur'da akıllı telefonlar sınıflarda yasaklandı, ancak okullarda tamamen yasaklanmadı. Fransa'da, akıllı telefonlar kesinlikle öğretim amaçlı veya engelli çocukları desteklemek için kullanılmaktadır.

Raporda atıfta bulunulan Belçika, İspanya ve Birleşik Krallık'ta yapılan araştırmalar, öğrencilerin, özellikle zaten zorluk çeken öğrenciler için, telefonlar sınıftan kaldırıldığında öğrenme çıktılarının arttığını ortaya koydu.

UNESCO, sınırsız erişimle akıllı telefonların öğrencilerin dikkatini dağıtabileceğini ve öğrenmeden uzaklaştırabileceğini savunuyor.

Raporda, "Gelen bildirimler veya yalnızca bir mobil cihazın yakınlığı dikkati dağıtabilir, bu da öğrencilerin dikkatlerini eldeki görevden kaybetmelerine neden olabilir" diyor ve bir çalışmanın, öğrencilerin yeniden öğrenmeye odaklanmasının 20 dakikaya kadar sürebileceğini gösterdiğini ekliyor. bir kez dikkatleri çekildi.

Uzun ekran süresi zarar veriyor

UNESCO ayrıca, genç insanlarda halihazırda şiddetli bir akıl sağlığı krizinin ortasında, ekran başında kalma süresinin ve akıllı telefon kullanımının öğrencilerin sosyal ilişkilerini ve akıl sağlığını nasıl etkileyebileceği konusunda alarm veriyor.

Birleşik Krallık'ta yapılan başka bir araştırma, günde sadece iki saat ekran süresinin daha depresif semptomlar, daha kötü eğitim sonuçları ve uyku ve zindelik kaybı ile ilişkili olduğunu buldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.