Netflix yıllık geliri 24 milyon TL olan yapay zeka uzmanı arıyor

Netflix yıllık geliri 24 milyon TL olan yapay zeka uzmanı arıyor
Hollywood oyuncuları büyük bir greve giderken Netflix, yıllık 24 milyon TL maaşla yapay zeka uzmanı arıyor. Netflix, yapay zekayı platformunun her yönüne entegre etmek istiyor.

Film ve TV aktörleri, hem AI hem de ücretler konusunda tam bir grev başlattı. Bu arada Netflix kısa süre önce yüksek maaşlı bir yapay zeka uzmanı aradığını duyurdu. Netflix'in yapay zeka konusunda artan endişeler arasında yapay zeka uzmanı arayışı ortalığı karıştırdı. Bu arada şirket, yapay zekayı platformunun her alanına entegre etme konusunda ciddi görünüyor.

indir-001.webp

Netflix yapay zeka uzmanları arıyor

Netflix kısa bir süre önce akış hizmetinin makine öğrenimi platformu (MLP) için bir ürün yöneticisi için yeni bir iş ilanı yayınladı. Temel olarak, popüler yayın hizmeti, Netflix deneyimini hem çalışanlar hem de müşteriler için iyileştirmek amacıyla makine öğrenimi ve yapay zekadan tam olarak yararlanabilecek kişiler arıyor. İş ilanı, bunun "makine öğrenme platformumuzdan yararlanmak" için oluşturulmuş yeni bir rol olduğunu belirtiyor.

Netflix, AI kullanımının "harika içerik satın almaya ve oluşturmaya yardımcı olmak, kişiselleştirme yoluyla üyelerin kendileri için doğru olan içeriği seçmesine yardımcı olmak, ödeme süreçlerini kolaylaştırmak ve diğer gelir odaklı girişimler için kullanılacağını söylüyor. Tüm operasyonun ayrılmaz bir parçası haline gelir.

Bu rolün önemi verilen maaşlara da yansımaktadır. Netflix, doğru kişiler için yılda en az 300.000 $ (8 milyon TL) ve en fazla 900.000 $ (24 milyon TL) ödemeye hazır. Buna karşılık Netflix, yapay zeka stratejisini ileriye dönük olarak tanımlayabilecek, platformuna yapay zeka destekli yeni yetenekler getirebilecek ve Netflix'teki diğer herkese MLP'yi nasıl kullanacaklarını öğretmek için eğitim sistemleri oluşturabilecek kişileri işe alacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.