Platformlar arası mesajlaşma sonunda gerçek oluyor!

Platformlar arası mesajlaşma sonunda gerçek oluyor!
Google Mesajlar, kimsenin hayal bile edemeyeceği düşünceleri hayata geçirmek üzere. Platformlar arası mesajlaşma sonunda gerçekleşiyor!

Genellikle bir veya daha fazla kişinin telefonuna bir sohbet uygulaması yüklediğimiz olur. Ancak bu kalabalık telefonda kalabalık oluşturabilir. Bu durumda en çok ihtiyaç duyulan şey platformlar arası mesajlaşmadır. Google hizmetleri, çok beklenen platformlar arası mesajlaşma durumunu sağladı. Detaylar haberimizin devamında yer alıyor...

platformlar-arasi-mesajlasma-gercek-oluyor-1.webp

Google Mesajlar, MLS standardı ile bir AB yasasını karşısına alıyor

Google Mesajlar, oldukça popüler olmasına rağmen kullanıcıların can attığı bir özelliği getiriyor. Telefonunuzdaki bir grup uygulamadan kurtulmak, birçok kullanıcının istediği bir şeydir. Google Mesajlar tam da bunu yapar.

Habere göre Google Mesajlar, MLS (Message Layer Security) standardını Android'in tam kalbine taşıyacak. Hizmet bu standardı karşılıyorsa platformlar arası mesajlaşma gerçek olacaktır. Sadece WhatsApp kullandığınızı ve Telegram veya başka bir platform kullanarak birine mesaj attığınızı hayal edin. Bu düşünce imkansız gibi görünse de Google Mesajlar bunu MLS standardı ile yapıyor. Ancak bu konuda ufak bir sorun var gibi görünüyor.

platformlar-arasi-mesajlasma-gercek-oluyor-2.webp

MLS standardını kullanan Google Mesajları ile bu, AB düzenlemelerinden birini de ihlal eder. Bu aynı zamanda “Dijital Piyasa Kanunu”nun bir parçasıdır. Söz konusu yasa, birçok büyük teknoloji platformunun iletişim protokolleri arasındaki birlikte çalışabilirlik konusunda da araştırma yapılmasını gerektiriyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.