Sony PlayStation 5 ne zaman çıkacak? PS5 fiyatı kaç lira

Sony PlayStation 5 ne zaman çıkacak? PS5 fiyatı kaç lira
Dünyanın en çok tercih edilen konsolu olarak gösterilen Sony PlayStation uzun süredir piyasada olan ürünü 4'ün ardından Pro'yu çıkarmış ve rekabetine devam etmişti. Şimdi ise Xbox One X'in ardından gözler tekrar teknoloji devinde. Kullanıcılar PlayStation 5'i merakla bekliyor. PlayStation 5 ne zaman çıkacak ve fiyatı kaç lira olacak? İşte detaylar...

Her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığı teknoloji dünyasında Sony PlayStation da hitap ettiği kesim açısından önemli bir mecra. Milyonlarca kullanıcısı bulunan PlayStation'un bu kez nasıl bir yol izleyeceği ve yeni ürününü ne zaman satışa çıkaracağı konusunda bazı söylentiler ortaya atıldı. Buna göre PlayStation 5'te PS Plus odaklı bir hizmet güdülecek. Bilindiği üzere Ps Plus her ay kullanıcılarına bedava oyun indirme şansı veriyor. Ancak yakın bir süre içerisinde eski versiyonlara oyun indirmek mümkün olmayacak. Son Play Station aynı zamanda 4K görüntü kalitesi ile birlikte de gelecek.

Pek çok analistin söylediğine göre Sony PlayStation 5, 2020 yılından önce piyasaya sürülmeyecek. Diğer gelen söylemlere göre de cihaz, ya önümüzdeki yıl raflarda yerini alacak, ya da bu yıl düzenlenecek olan E3 2018 fuarında gözler önünde olacak. PlayStation 5'in ne zaman çıkacağı sorusuna cevap veren Sony Interactive Entertainment America ve Worldwide Studios'un Şefi Shawn Layden şu ifadeleri kullandı: "Günün birinde çıkacak."

play station 5
 

PLAYSTATİON 5 NE KADAR OLACAK?


Söylenenlere göre PS 5, 8 TFLOPS olacak. Bu da cihazın 8 trilyon kayan nokta hesaplaması yapabileceği anlamına geliyor. Ayrıca, Sony'nin bu konsolda Zen işlemcilere geçeceği söyleniyor. Ekran kartı ve işlemcinin AMD'den temin edileceği düşünülüyor. Çıkan söylentilere göre PlayStation 5, 500 dolar gibi bir fiyata sahip olacak. Bu da yaklaşık 2088 TL'ye tekabül ediyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.