Twitter’ın yeni logosu çalıntı mı?

Twitter’ın yeni logosu çalıntı mı?
Twitter logosu X harfi ile değiştirildi. Birçok oyuncu bunun Xbox'tan bir miras olduğuna inanıyor, ancak gerçeğin biraz daha farklı olduğu netleşti.

Elon Musk, Twitter'ın en büyük değişikliğine imza atarak platformun logosunu değiştirdi. Musk, ikonik kuş yerine "X" harfini kullanmayı tercih ederek yeni bir isimlendirmenin değerlendirildiğini duyurdu. Ancak Twitter'ın logosu olarak kullanılan "X" harfinin çalındığı iddia edildi.

Yeni Twitter logosu X, 30 dolarlık yazı tipinden alınmış olabilir

Elon Musk, platformunun adının "X" olarak değiştirileceğini açıklayarak tartışmalara yol açtı. İsim değişikliği ile birlikte platforma "X" harfini içeren yeni bir logo da tanıtıldı. Birçok oyuncu bu logonun Xbox'ta kullanılan sembole benzediğini söylemiştir. Ancak, 30 dolara satılan bir yazı tipi ailesi olduğu ortaya çıktı.

twitter-yeni-logosu-x-calinti-mi2.jpg

Platformun yeni logosu, Special Alphabet 4 yazı tipi ailesinden geliyor ve Monotype adlı bir şirket tarafından tasarlandı. Yani Musk, uzun süredir yer aldığı logo için özgün bir tasarım yaratmamış gibi görünüyor. Special Alphabet 4'ün çeşitli platformlarda 30$'a satıldığını unutmayın.

Logo açıklandığında Xbox hayranlarını bir sürpriz bekliyordu. Xbox Series X simgesine ve Xbox mobil uygulamasına çok benzer. Bu Xbox simgesi ilk olarak 2020'de Microsoft tarafından lisanslandı ve kullanıma sunuldu.

Twitter'ın yeni logosu ile Microsoft'un Xbox simgesi arasındaki benzerlik, Elon Musk'ın yeniden markalaşmasının güvenilirliği konusunda şüphe uyandırıyor. X Corporation, Musk'ın tüm işletmelerinin sahibidir.

twitter-yeni-logosu-x-calinti-mi3.jpg

Twitter'ın kullandığı yeni logonun Monotype ile ilgili olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ancak firma tarafından tasarlanmış bir font ailesi olduğu söylenebilir. Microsoft'un şirkete zarar verme potansiyeli göz ardı edilmemelidir.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.