Yeni Gmail yayınlandı! Tasarım nasıl kullanılır ve yeni özellikler ne

Yeni Gmail yayınlandı! Tasarım nasıl kullanılır ve yeni özellikler ne
Uzun zamandır yeni görünümünün yayınlanması beklenen Gmail sonunda karşımıza çıktı. Teknoloji severlerin en çok kullandığı mail servislerinden biri olan Gmail çok daha farklı ve işlevsel özellikleriyle kullanıma açıldı. Peki Gmail'in yeni tasarımında neler var? İşte detaylar...

Gmail sonunda yepyeni bir tasarımla yayınlandı. Her ne kadar şu aşamada zorunluluk bulunmasa da 'Gelen Kutusu' üzerinden 'Ayarlar' sekmesine basıp 'Yeni temayı dene' seçeneği aktifleştirebiliyorsunuz.

Her değişim eskiyi aratıyor belki ama Gmail'in yeni sürümüne geçmeye meraklı milyonlarca insan bulunuyor. Henü daha denememiş kullanıcılar ise "Acaba değer mi?" diye düşünüyor.

Yeni temaya geçtikten sonra sizleri bekleyen yenilikler şu şekilde;
Gmail cephesinde pek de kendisini hissettirmeyen Material Design, yeni arayüz ile birlikte artık etkisini hissettirecek. Ayrıca firma, Gmail’de kullanılan fontları özellikle mobil cihazlarda okunmayı kolaylaştırmak adına yeniliyor.

Gmail dahil bütün Google hizmetlerinin ana sayfasında bulunan sol üst köşedeki Google uygulamaları butonu, yeni tasarımla değişiyor ve araç çubuğu şekline geliyor. Artık sol tarafta boydan boya bulunacak yeni araç çubuğu sayesinde, Gmail ekranından ayrılmadan diğer uygulamaları kullanmak mümkün olacak.

Gelen kutunuzda bulunan ve daha sonra yapmanız gereken önemli bir işle ilgili olan e-postalar artık sorun yaratmayacak. Bu postaları zamanlama ayarı sayesinde istediğiniz saate programlayabileceksiniz.

Örneğin öğleden sonra hatırlamanız gereken bir e-posta varsa, dilediğiniz saati girip postayı erteliyorsunuz. Gmail, o saat geldiğinde ilgili postayı tekrar üst sırada görünür yapıyor. Böylece ayrıca bir hatırlatma notuna gerek kalmıyor ve unutma riskiniz azalıyor.

Google bazı e-postaların alıcılar tarafından değiştirilmesine engel olmak için kullanıcılara seçenek sunacak. Gizli ve kilit bir e-posta, alıcı tarafından indirilemiyor ya da yönlendirilip bir başka kullanıcıya gönderilemiyor. Ayrıca iki tarflı kimlik doğrulaması sayesinde e-posta şifrelenebiliyor.

Gmail’in mevcut görünüm düzenini değiştirmemiz mümkün değil. Ancak Google, e-posta ekranının daha kişisel olmasını sağlamak adına birkaç seçenek sunmak için çalışıyor. Kullanıcılar diledikleri tasarımı tercih ederek, Gmail araçlarının düzenini kendilerine göre ayarlamakta özgür olacaklar. Seçenekler arasında değişimi kabullenmeyen kullanıcılar için, bugünkü mevcut sürüme benzeyen bir arayüz de bulunacak.

gmail

Gmail'de gönderdiğiniz mail'leri sonradan gönderdiğiniz kişinin mail kutusundan yok olacak şekilde ayarlayabileceksiniz! Nasıl mı?

"Confidential mode/gizli mod" adlı bu işlevin yanında epostaların önceden belirlenen süre içerisinde kendi kendini yok etmesini sağlayacak bir işlev de sunulacak. Kendi kendine silinen mesajlar Snapchat, Instagram gibi sosyal platformlarda oldukça seviliyorlar. Bu işlevin epostalara gelmesi, uçucu mesajları yeni bir seviyeye taşıyacak.

Örneğin size gelen bir e-postaya 3 gün boyunca dönmediniz; Gmail bu konuda sizi uyararak gerçekten de unutmuş olduğunuz bir e-postaya dönüş yapmanızı sağlayabiliyor; yani hatırlatmada bulunuyor.

Artık yaygın bir hale gelen 'Akıllı Yanıt' sistemi Gmail'e de uyarlandı. Yeni tasarımda size gelen e-postalara metin yazmayıp; hızlıca size sunulan 'akıllı yanıt' seçeneklerini kullanabilirsiniz. 'Teşekkürler', 'Harika', 'Sağol' gibi standart yanıtlar haricinde siz de kendi akıllı yanıtlarınızı oluşturabiliyorsunuz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.