Gelinim Mutfakta kesme aşı tarifi, malzemeleri ve tarifi

Gelinim Mutfakta kesme aşı tarifi, malzemeleri ve tarifi
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'nın 8 Ekim Perşembe günü yayınlanan 549. bölümünde gelinlerin hazırlayacağı yemek belli oldu. Bugün puanları alacakları ve çeyrek altın mücadelesi verecekleri lezzet kesme aşı olarak belirlendi. Peki Gelinim Mutfakta kesme aşı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Onur Büyüktopçu'nun sunumuyla ekranlara gelen ve yeni sezonda da adından söz ettiren Gelinim Mutfakta'da günün yemeği belli oldu. Gelinler bugün mutfağa girerek kesme aşı hazırlayacak. Kendilerinden istenen sürede yemeklerini bitirmeleri gereken dört gelinin alacakları puanlar da merakla bekleniyor. Yarışmanın ana unsuru olan yemek ile ilgili olarak da ev hanımları da araştırmalara başladı. Peki, Gelinim Mutfakta kesme aşı nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


 

Gelinim Mutfakta kesme aşı malzemeleri

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • haşlamak için 3 su bardağı su
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1/2 (yarım) kaşık domates salçası
  • 1/2 (yarım) kaşık biber salçası
  • pişirirken ilave edilmek için 7 su bardağı su

Hamuru İçin;

  • 1 yumurta
  • 8 kaşık un
  • 4 kaşık su
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz



 


Gelinim Mutfakta kesme aşı yapılışı

  • 1 su bardağı yeşil mercimeği, 3 su bardağı su bardağı suda (az tuz ilavesi ile) haşlıyoruz. (Dağılmadan, hafif diri olsun)
  • Bir kaseye, yumurta kırıp, tuz ve suyu ekliyoruz. 8 kaşık un ilavesi ile biraz katı bir hamur yoğuruyoruz.
  • Bu hamurun birini büyük birini daha küçük 2 bezeye ayırıyoruz. Bezeleri un yardımıyla açıp, birini şeritler halinde erişte şeklinde kesiyoruz.
  • Tencereye, çok az yağ koyarak, küp küp doğradığımız kuru soğanı, ölünceye kadar kavuruyoruz. Üzerine salçaları ilave edip, bir iki çevirdikten sonra, haşladığımız mercimeği ilave ederek, 7 su bardağı su ekliyoruz. Tuzunu da damak tadımıza göre belirleyip, kaynamaya bırakıyoruz.
  • Bu arada, diğer bezeyi, büyükçe parçalara ayırıp, elimizde oklava gibi uzun yuvarlıyoruz. Bunları una bulayıp, küçük küpler halinde kesiyoruz.
  • Yemeği kısık ateşe alıp, erişteleri ilave ediyoruz. (Erişte miktarını kendiniz belirleyebilirsiniz, hepsini katmak zorunda değilsiniz)
  • Bir tavaya, biraz sıvı yağ katıyoruz (Çok az da salça katabilirsiniz). Bu küp şeklinde kestiğimiz hamurları bu yağda kızartıyoruz. Yemeğin altını kapatmadan önce, bu kızarmış hamurları ilave ediyoruz. Çok az daha ocakta tutuyoruz. Afiyet Olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.