Gelinim Mutfakta ye beni tavuk tarifi, yapılışı ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta ye beni tavuk tarifi, yapılışı ve malzemeleri
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Mutfakta'da hafta ortası heyecanı yaşanıyor. Bugün ye beni tavuk ile birincilik mücadelesi verilecek. Gelinim Mutfakta ye beni tavuk tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde.

Kanal D'de yayınlanan bölümleri ile her gün binlerce kişiyi ekran başına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha televizyondaki yerini alıyor. Dört takımın amansız rekabetinde bugün hazırlanacak yemek ye beni tavuk olarak belirlendi. Bu ucu açık ve bir hayli de lezzetli tarifi sofralarına taşımak isteyenler araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Gelinim Mutfakta ye beni tavuk tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde yer almaktadır.

Gelinim Mutfakta ye beni tavuk malzemeleri

  • 1 çay kaşığı. kimyon
  • 1 çay kaşığı. öğütülmüş hardal
  • 1/4 çay kaşığı. kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı. tuz,
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 bütün tavuk
  • 1 patates, dörde bölünmüş
  • 2 büyük pırasa, beyaz ve açık yeşil parçalar yuvarlaklar halinde dilimlenmiş
  • 1 yemek kaşığı. sızma zeytinyağı
  • 1 dilim tuzsuz tereyağı, eritilmiş
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı. taze kekik yaprakları
ye-beni-tavuk.jpeg
Gelinim Mutfakta Ye Beni Tavuk Tarifi

Gelinim Mutfakta ye beni tavuk yapılışı ve tarifi

  1. Aşama 1
    Küçük bir kapta kimyon, hardal, kırmızı biber, 1 yemek kaşığı tuz ve birkaç tane karabiberi birleştirin.
  2. Aşama 2
    Tavuğu kurulayın. Baharat karışımını tavuğun her yerine sürün. Oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
  3. Aşama 3
    Fırını 400°'ye önceden ısıtın. Büyük bir kapta patatesleri, pırasayı ve yağı atın; tuz ve karabiber ile tatlandırın. Patateslerin ve pırasanın yaklaşık yarısını büyük bir fırına veya ısıya dayanıklı tencereye aktarın. Üzerine tavukları dizin.
  4. Aşama 4
    Orta boy bir kapta tereyağını, domates salçasını, kekiği ve kalan 1 çay kaşığı tuzu pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Servis için 1/4 bardak domates tereyağını ayırın. Tavuğun her yerine kalan domates tereyağını sürün. Kenarlardaki boşlukları kalan patates ve pırasa ile doldurun.
  5. Aşama 5
    Tencereyi kapatın ve tavuk ve sebzeleri 45 dakika kızartın. Kapağı açın ve anında okunan bir termometre tavuk kayıtlarının en kalın kısmına 165°, 35 ila 45 dakika daha yerleştirilene kadar kızartmaya devam edin. Kesmeden önce 15 dakika dinlendirin.
  6. Aşama 6
    Tavuğu ayrılmış domates tereyağıyla yağlayın ve yanında sebzelerle servis yapın.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.