RTÜK'ten Kızıl Goncalar dizisine program durdurma cezası verdi

RTÜK'ten Kızıl Goncalar dizisine program durdurma cezası verdi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Fox TV ekranlarında başlayan ve seyirciler tarafından bazı sahnelerin tepki gördüğü Kızıl Goncalar dizisi için idari para ve program durdurma cezası kesti.

Fox TV ekranlarında yeni başlayan ve ilk bölümünde seyircilerin tepkisiyle karşı karşıya kaldığı Kızıl Goncalar dizisi için RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) tarafından gelen şikayetler üzerine cezai işlem uygulandı.

kizil-goncalar.jpg

Başrollerinde Özgü Namal, Özcan Deniz, Şerif Erol, Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan ve Duygu Sarışın gibi isimlerin olduğu Kızıl Goncalar dizisi, 2. bölümü yayınlanmadan çekim yapılan mekanlar ile anlaşmaların iptal edilmesinden sonra gelen tepkiler üzerine RTÜK devreye girdi ve yapılan toplantıda dizinin yayınlandığı kanala ceza kesildi.

6586b62f3a5fe9951f14142a.webp

İdari para ve program durdurma cezası kesildi

Dizide yer alan tarikat ve cemaat içerikli sahnelerin dikkat çekmesi ve seyirciler üzerinden gelen şikayetler üzerine Fox TV'ye “toplumun milli ve manevi değerlerine” aykırılık gerekçesiyle yüzde 3 idari para cezası ve 2 kez de program durdurma cezası kesildi.

251621.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.