RTÜK Kızıl Goncalar dizisine "börek sahnesi" nedeniyle ceza verdi

RTÜK Kızıl Goncalar dizisine "börek sahnesi" nedeniyle ceza verdi
RTÜK üyesi Tuncer Keser, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Kızıl Goncalar dizisine ceza verilmesinin sebeplerinden birinin "börek sahnesi" olduğunu açıkladı.

Fox TV ekranlarında 2 hafta önce yayınlanmaya başlayan ve ilk bölümünden büyük tepkilere neden olan Kızıl Goncalar dizisi, gelen şikayetler üzerine RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) tarafından para cezası ve program durdurma cezası verilmişti.

656703db4e3fe116f4116b7d.webp

Milli ve manevi değerlere aykırılık nedeniyle ceza kesildi

Başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz'in yer aldığı Kızıl Goncalar dizisinde, Fox TV'ye RTÜK tarafından açıklanan ceza sebebi ise "toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık" nedeniyle 2 program durdurma ve 3 idari para cezası verilmişti.

Ceza kesilme sebeplerinden biri "börek sahnesi"

Dizide Meryem karakterinin yeni başladığı börekçide "has tereyağı" istemesi ve işyeri sahibiyle yaşadığı yağ tartışması sebebiyle işine son verilmesi, Kızıl Goncalar dizisine para cezası sebebi oldu.

rtuk-uyesi-kizil-goncalar-a-hangi-sahne-nedeniyle-ceza-verildigini-paylasti-8178-webp.webp

RTÜK üyelerinden CHP'li Tuncay Keser, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada diziye gelen tepkiler ve para cezası kesilmesinin sebeplerinden birinin "börek sahnesi" olduğunu ifade etti. Keser'in açıklaması ise; “Kızıl Goncalar Dizisi’ndeki bazı sahnelerde toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılıklar (8-1/f) bulunduğu gerekçesiyle FOX TV’ye yüzde 3 idari para cezası ve 2 kez program durdurma yaptırımı uygulandı. “Börek sahnesi” de gerekçelerden biri…” dedi.

kizil-goncalar-borek-aciklamasi.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.