Kuru Otlar Üstüne Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu

Kuru Otlar Üstüne Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu
Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan’ın yaptığı, 76. Cannes Film Festivali’nde Türkiye’ye Merve Dizdar eşliğinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getiren Kuru Otlar Üstüne filmi Türkiye’de vizyona girecek.

Aydın Demir- Prömiyerinin 76. Cannes Film Festivali’nde yapıldığı yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan ve senaryosunu Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu’nun yazdığı Kuru Otlar Üstüne filmi 29 Eylül 2023’te vizyona girecek. Cannes Film Festivali’nde, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü Nuray rolüyle Merve Dizdar’ın aldığı film, severleri tarafından bekleniyor. Film, Türkiye’de önce 30. Adana Altın Koza Film Festivali’nde gösterilecek ve ardından Bir Film dağıtımıyla vizyonda olacak.

KURU OTLAR FİLMİNİN KONUSU NE? OYUNCULARI KİM? NE KADAR BÜTÇE AYRILDI?

Kuru Otlar Üstüne filmi Türkiye, Fransa ve Almanya’da izleyiciler ile buluşacak. 19 Mayıs 2023’te Cannes’da gösterilen film için 3.5 Milyon Euro bütçe ayrıldı. NBC Film, Memento Production, Komplizen Film yapım şirketleri iş birliğiyle çekilen film Doğu Anadolu'nun kırsal kesiminde çalışan ve İstanbul'a atanmayı ümit eden bir öğretmenin öğrencisini taciz etmekle suçlanmasını konu alıyor. Türk dram filmi kategorisinde olan filmin başrollerinde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici yer alıyor. Kuru Otlar Üstüne, Avrupa Konseyi'nin Eurimages fonundan €470.000 ve Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığından ₺2 milyon destek aldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.