Masterchef Türkiye deniz mahsülleri pizza (Pizza Di Mare) tarifi, yapılışı ve malzemeleri

Masterchef Türkiye deniz mahsülleri pizza (Pizza Di Mare) tarifi, yapılışı ve malzemeleri
Türkiye'nin en çok izlenen yarışmalarından biri olan Masterchef Türkiye'de bir hafta sonu daha geldi. Düello ile izleyicilerin karşısına çıkacak olan yarışmacılar bugün pizza yapacak. Pizza denilince akla gelenlerden biri de deniz mahsulleri ile yapılanlar. İzleyiciler bu tadı evlerinde denemek ve yapmak adına araştırmalara başladı. Masterchef Türkiye deniz mahsülleri pizza (Pizza Di Mare) tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Danio Zanna, Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrikaya'nın jüri koltuğunda oturduğu Masterchef Türkiye'de heyecan tüm hızı ile sürüyor. Mavi ve kırmızı takım arasındaki kıyasıya rekabette yarışmacılar bugün mutfakta hamur işi ile izleyicilerin karşısına çıkacak. İtalya'dan dünyaya yayılan ve hemen hemen her ülkede de yenen pizzanın çeşitleri için ocaklar açılıp fırınlar ısıtılacak. En çok merak edilen çeşitlerden biri de deniz mahsulleri ile yapılanlar olacak. Masterchef Türkiye deniz mahsülleri pizza (Pizza Di Mare) tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


Deniz mahsülleri pizza (Pizza Di Mare) malzemeleri


Hamur için
Bir buçuk su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı yaş maya
1 çay kaşığı toz şeker, tuz

Domates sos için
200 gram domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
5-6 dal fesleğen
2 diş sarımsak
2 dal taze kekik

Üzeri için
2 çorba kaşığı toz parmesan peyniri
3-4 dilim kalamar
6-8 adet karides
2 dilim somon füme
1 çorba kaşığı ton balığı

Süslemek için
3-4 adet haşlanmış midye


Deniz mahsülleri pizza (Pizza Di Mare)

 


Deniz mahsülleri pizza (Pizza Di Mare) malzemeleri

Domates sos için domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte bir tencereye alın. Suyunu bırakınca ince kıyılmış fesleğen, kekik ve sarımsakları ekleyin. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp yoğurun. Üzerinin kurumaması için temiz bir bezle örtüp 2 saat dinlendirin. Hamuru un serpilmiş düz bir zemine alın. Kenarlarını hafifçe yükseltip elinizle çevirerek 25 cm çaplı olacak şekilde açın. Üzerine domates sos sürüp parmesan peyniri serpin. Ton balığı, kalamar dilimleri, somon füme ve karidesleri dizin. Önceden ısıtılmış 300 derece fırında hamurun kenarları pembeleşene kadar pişirin. Pişen pizzanın üzerine haşlanmış kabuklu midyeleri yerleştirerek servis yapın.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.