Transfer lazım

Trabzonspor şampiyonluğun ardından yeni sezonda Şampiyonlar Ligi hedefiyle yola çıktı. Yıllar sonra gelen kupa her ne kadar camiayı sevindirip kenetlendirse de şimdi yükü daha da ağır bir sınav başlıyor. Maceranın nasıl devam edeceğinin seyrini belirleyecek etmen ise transfer.

Abdullah Avcı bu noktada yine insiyatifi eline aldı. Deneyimli hoca ile konuşan futbolcuların kararını daha çabuk verdiği görülüyor. Denswil ve Eren bunun en önemli örneği. Tıpkı Hamsik’te olduğu gibi. İlk 4 imza herkesi heyecanlandırdı. Kasımpaşa’nın iki yıldı-zı Eren Elmalı ve Hollanda patentli dinamo Doğucan Haspolat takıma kazandırıldı. Denswil’in sözleşmesi uzatıldı. Kazanacağı ücret eleştirileri beraberinde getirse de verdiği katkının ardından ödülünü aldı. Geride kalan sezonda adından çok söz ettirmişti. Sör-loth’un Trondsen’i getirdiği gibi bu sezon da Corne-lius’un bonusu Jens Stryger Larsen oldu. Udinese ile sözleşme imzalandığndan dolayı kadro dışı bırakılan Danimarkalı artık bek rotasyonuna katıldı. İki tarafta da oynayabilen ve stoper mevkisinde de oynayabilen yapısı nedeniyle tam bir İsviçre çakısı görevi görecek. Nwakaeme’nin hikayesi şampiyonlukla bitti. Gidişi herkesi üzdü ama o süreçte yaşananlar pek hoş olma-dı gibi.Ne olursa olsun yönetim hakkında o paylaşımı yapmaması gerekiyordu. Bu ligde hücum adına en ilgi gören isimlerden biri kesinlikle Trezeguet. Mısırlı ka-nat oyuncusu Edin Vişça ile birlikte takımı uçuracak. Sakatlık sonrası şüphe ile yaklaşanlar olmuştu ancak Başakşehir kariyeri oldukça iyi. Abdullah Avcı da son dönemde Süper Lig patentli oyuncuları tercih ederek başarılı oldu. Bunu da sürdürmek niyetinde.

Şimdi ön libero ya dirençli, sağ stopere güçlü ve kanatlara ideal bir isim gerekiyor. Olabilirse bir de santrfor. Bu hamleler gerçekleşirse o zaman takım rayına oturabilir. Yoksa işler çok zor.

Torino maçındaki tablonun da bir an önce düzelmesi gerekiyor. Hala sakat ve istikrarsız oyuncuların isimleri medyada yazılıp çiziliyor. Umarım doğru değildir.

Haftaya yarış başlıyor. Son şampiyon Trabzonspor ve diğer takımlara şimdiden başarılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Zihni Arşivi