Brownie nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta brownie tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Brownie nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta brownie tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen ve lezzetinin yanı sıra eğlencesiyle de izleyenleri ekran karşısına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da yeni haftanın sonuna gelindi. Pazartesi başlayan rekabette gözler haftanın tatlısına çevrildi. Cuma günü gelinlerin hazırlayacağı lezzet brownie oldu. Peki, Brownie nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta brownie tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenleri ekran karşısına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da 143. hafta sona eriyor. Renkli kayınvalideler ve iddialı gelinlerin en yüksek puanları alabilmek adına mücadele verdiği günde beş bileziğin sahibi de açıklanacak. Cuma günleri bilindiği üzere tatlı hazırlanıyor ve ardından sonuçlar beli oluyor. Haftanın tatlısı brownie olarak belirlendi. Gelinim Mutfakta brownie tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Brownie malzemeleri

  •  4 yumurta
  •  1 su bardağı sıvı yağ
  •  2 su bardağı şeker
  •  2 su bardağı süt
  •  1 paket kakao (25g ya da 3 yemek kaşığı)
  •  1 paket vanilya
  •  1 paket kabartma tozu
  •  2 su bardağı un

Süslemek için

  •  Hindistan cevizi


brownie


Brownie yapılışı

  1. Islak Kek için ilk olarak hamuru hazırlayalım. Unun ve kabartma tozunun haricindeki bütün malzemeyi çırpma kabına alıp, 5 dakika mikserle çırparız. Bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırırız (pişen kekin üzerine dökmek için). Ayırdıktan sonra kalan karışıma elenmiş unu ve kabartma tozunu birbirine karıştırdıktan sonra ekleriz. 2-3 dakika karıştırdıktan sonra kek hamurumuz hazır.
  2. Kek hamurunu fırın kabına boşaltalım. Büyük boy kare borcama veya bu ölçülerde bir tepsiye yağladıktan sonra hamuru boşaltırız.
  3. Kekimizi pişirelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişiririz. Kekinizin ortasına elinizle bastırın, eğer pişmemiş ise ısıyı biraz düşürerek içinin iyice pişmesini sağlayın.
  4. Keki ıslatalım. Fırından çıkarınca sıcakken bir yemek çatalı ya da kürdan yardımıyla 8-10 yerinden çatalı batırarak delikler açın. Sonra kek sıcakken üzerine ayırdığınız karışımı dökün. Sosunu çekmesi için en az 2 saat dinlenmeye bırakın.
  5. Islak kekimizi süsleyelim Kekimiz soğuduktan sonra hindistan ceviziyle ya da dilediğiniz malzemelerle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Notlar: Kek hamurunun kıvamı krepten çok az koyu olmalı. Eğer daha koyu olursa kekimiz yumuşak olmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.