Gelinim Mutfakta mercan kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 8 Şubat 2021 Pazartesi

Gelinim Mutfakta mercan kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 8 Şubat 2021 Pazartesi
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da bugün yepyeni bir gün daha başlıyor. Birbirinden iddialı gelinler arasına katılacak olan Damla Dalgakıran ile çok daha çekişmeli bir hale bürünecek maratonda haftanın ilk yemeği belli oldu. Buna göre gelinler mercan kebabı yaparak altın mücadelesi verecek. Gelinim Mutfakta mercan kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Her bölümü ile evlere lezzet, yüzlere eğlence getiren Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da bir haftanın daha ilk günü geldi çattı. Cuma gerçekleşen finalin ardından bir gelin ve kayınvalide programa veda ederek yarışmadan elenmişti. Gözler ise bu haftaya çevrildi. Alınacak puanlarla beş bileziği kazanmak isteyen gelinlerin hazırlayacağı ilk yemek ise mercan kebabı oldu. Ev hanımları ve izleyiciler de sofraları için araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta mercan kebabı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Gelinim Mutfakta mercan kebabı malzemeleri

  • 500 gr tavuk göğüs eti(robotta çekilerek kıyma haline getirilecek)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • tuz,kimyon,karabiber,kekik,kırmızı toz biber

mercan kebabı


Gelinim Mutfakta mercan kebabı yapılılşı

Kapya biber ve soğanı güzelce temizleyip rondaya atalım ve rondodan iyive geçirelim. Tavuk etlerini de kıyma haline gelene kadar güzelce geçirelim. Karıştırma kabına rondodan geçirdiğimiz tavuk kıyması, kapya biber ve soğanı ilave edelim. Galeta unu, tuz ve baharatları da ilave ederek karışımımızı güzelce yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalarak kopararak elimizde yassı şekil verelim ve bol kızgın yağda iki yüzünü de güzelce kızartalım. Köftelerimiz hazır. Dilerseniz köfteleri yanında bol yeşillikli salata ile servis edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.