İçli dışlı köfte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta içli dışlı köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı

İçli dışlı köfte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta içli dışlı köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Mutfakta'da yeni hafta başlıyor. Birbirinden hamarat yarışmacıların performansını sergilediği zorlu maratonun ilk gününde hazırlanacak yemek de belli oldu. Buna göre gelinler İçli dışlı köfte yaparak birincilik mücadelesi verecek. Peki, İçli dışlı köfte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta İçli dışlı köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Murfakta'da yeni hafta başlıyor. Hamarat gelinlerin ve iddialı kayınvalidelerin mücadelesine sahne olan yarışmada yaşanacaklar şimdiden merak edildiği programda bugün de hazırlanacak yemek evlerde uygulanarak sofralara taşınmak isteniyor. Bugünün yemeği ise içli dışlı oldu. Peki, İçli dışlı köfte nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta içli dışlı köfte tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


İçli dışı köfte malzemeleri

Dış malzeme;

  • 4 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 200 gram yağsız kıyma
  • 2 yemek kaşığı biber salçası( acı ise azaltılabilir)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • Sıcak su

İç malzeme;

  • 500 gram yağlı kıyma
  • Yarım kg soğan
  • 1 su bardağı ceviz(iri kıyım)
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağ( kıyma yağlıysa gerek yok)
  • Tuz, karabiber, kimyon, maydanoz

içli dışlı köfte
 


 

İçli dışlı köfte yapılışı

ince kıyılmış kuru soğan, kıyma tencereye konur. Kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Kıyma suyunu çekince tereyağ ilave edilir. Tereyağ ile biraz kavrulur. Tuz ve baharat atılır. İri kıyılmış ceviz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir. Ocaktan alınıp sogumaya birakilir. ☆Dış malzeme yapılışı=Büyük bir kabın içine ince bulgur konur. Üzerine çok az sıcak su gezdirilerek 10 dk dinlendirilir. Biber salçası konur. Ara ara sıcak su ilave edilerek bulgurlar topaklanmaya başlayıncaya kadar ovulur. Bulgurlar topaklanmaya başlayınca kıyma ve önceden ıslatılmış irmik konur. İrmik ve kıyma görünmez hal alana kadar yoğrulur. Un ve yumurta konur. Tekrar yoğurulur. Yoğurulan içli köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır. Tam ortasına parmakla bastırılarak oyulur ve açılabildiği kadar açılır. Açılan kısma iç malzeme doldurulur ve kapatılır. Hazırlanan içli köfteler kızdırılmış sıvıyağda kızartılır. İsteğe göre suyu kaynat limon suyu ve tuz atıp kaynat köfteleri suya at. Suyun yüzüne çıkınca sudan çıkartıp borcama at. Arzuya göre tereyağa salça atıp, azda su katıp köftelere dökülür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.