Ispanaklı kek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanaklı kek tarifi ve malzemeleri

Ispanaklı kek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanaklı kek tarifi ve malzemeleri
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olmaya devam eden Gelinim Mutfakta'da hafta sonlanıyor. Birbirinden hamarat gelinlerin ve iddialı kayınvalidelerin mücadelesinde 157'inci haftaya bugün nokta konulacak. Haftanın tatlısı olarak belirlenen seçenek ise ıspanaklı kek ekranlarda lezzet şöleni yaşatacak. Peki, ıspanaklı kek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanaklı kek tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Songül Karlı'nın sunumu ile izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir haftanın daha son günü. Pazartesi günü başlayan mücadelede 4 çeyrek altın verildi. Bugün de beş altın bileziğin sahibi olacak. Gelinler yaptıkları yemeklerin ardından bugün tatlılarla birlikte kayınvalidelerin karşısına çıkacak. Ardından da kazanan açıklanacak. Dört bölümdür yemek hazırlayan gelinler bugün ise ıspanaklı kek ile altın rekabetine girecek. Peki, ıspanaklı kek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanaklı kek tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Bu parlak yeşil ıspanaklı ve fıstıklı kek, dışarı çıkmak, bisikletinize atlamak veya bahar güneşinde koşuya çıkmak istemenizi sağlıyor! Antep fıstığı ve badem özü, ona neredeyse badem ezmesi tadı verir. Ve ıspanak, parlak yeşil bir renk ve bazı ekstra besinler ekler. Süper nemli ve buzdolabında birkaç gün iyi duruyor.



Ispanaklı kek malzemeleri

  • 160 gr tuzsuz antep fıstığı (veya yarısı beyazlatılmış badem için)
  • 30 gr taze ıspanak
  • 60 gr hindistan cevizi yağı
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 çay kaşığı badem özü
  • 100 gr hindistan cevizi şekeri (veya organik şeker kamışı)
  • Oda sıcaklığında 300 ml badem sütü (veya başka herhangi bir bitki bazlı süt)
  • 1 çay kaşığı elma sirkesi
  • 180 gr un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için (isteğe bağlı):

  • 20 gr fıstık, kabaca doğranmış
  • 120 gr pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı limon suyu


ıspanaklı kek


 

Ispanaklı kek yapılışı

  • Fırını 180 ° C'ye ısıtın ve bir yuvarlak kek kalıbını hindistancevizi yağıyla yağlayın.
  • Antep fıstığını bir mutfak robotuna koyun ve un benzeri bir kıvama gelene kadar çekin.
  • Hindistan cevizi yağı, vanilya özü, badem özü, ıspanak, şeker ve 180 ml badem sütü ekleyin ve pürüzsüz ve kremsi olana kadar karıştırın.
  • Büyük bir kapta, 120 ml badem sütünü elma sirkesi ile karıştırın.
  • Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  • Ispanak karışımını ve kuru malzemeleri elma suyu sütüne ekleyin ve yavaşça katlayın.
  • Hamuru hazırlanan kek kalıbına dökün ve 30 dakika ya da kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarın ve kalıptan çıkarmadan önce tamamen soğumaya bırakın.
  • Üst için pudra şekerini birkaç damla limon suyuyla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın ve soğuyan kekin üzerine gezdirin ve üzerine kıyılmış antep fıstığı serpin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.