Ispanaklı patates mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanaklı patates tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Ispanaklı patates mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanaklı patates tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Ispanaklı patates mantısı Gelinim Mutfakta'nın bugünkü yemeği oldu. Yayınlanan fragmanda görünen lezzet ile ilgili araştırmalar gerçekleştiriliyor ve sofralara taşınmak isteniyor. İnternette birçok sorgulama yapılarak en püf noktaları bulunmaya çalışılıyor. Günün kazananını belirleyecek ve evlere renk katacak olan ıspanaklı patates mantısına yönelik tüm bilgiler haberimizde yer alıyor. Ispanaklı patates mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanaklı patates mantısı malzemeleri neler? İşte detaylra...

Bugün yayınlanacak bölümü ile tam 753. kez izleyicilerin karşısına çıkacak olan Gelinim Mutfakta'da heyecan sürüyor. Hafta ortasında alınacak puanların final bölümünü direkt olarak etkileyeceği günde herkes pür dikkat hazırlanacak yemeği öğrenmek istiyor. Yarışmacılar kadar tadım yapacak olan kayınvalideler de hangi noktalara göre kriter belirleyecekleri yönünde strateji oluşturuyor. İzleyiciler de yapımı son derece pratik ve damakta leziz bir tat bırakan bu yemeği sofralarına taşıyarak ortamlarını renklendirmek amacında. Bu sebeple de çok sayıda sorgulama gerçekleştiriliyor. Ispanaklı patates mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanaklı patates mantısı malzemeleri neler? Detaylar haberimizde yer alıyor.


Ispanaklı patates mantısı tarifi malzemeleri

  • 5-6 adet patates
  • yarım demet maydanoz
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber

ıspanaklı patates mantısı

Ispanaklı patates mantısı yapılışı

  1. Patatesleri iyice yıkayın ve haşlamak üzere tencereye koyun.
  2. Haşlandıktan sonra kabuğunu soyarak iyice ezin. Ezmek için çatal veya patates ezici kullanabilirsiniz.
  3. Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyin. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyin.
  4. İyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak bardak şeklinde şekillendirin.
  5. Başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları ekleyin ve karıştırın.
  6. Patateslerin içini yoğurt ile doldurun.
  7. Dilerseniz sarımsaksız da yapabilirsiniz.
  8. Sosu için tavada sıvı yağı kızdırın, salçayı ekleyip karıştırın.
  9. Ben genelde salça topak topak olmasın diye kızdırdığım sosa çok az su da ilave ediyorum:)  patateslerin üzerine salçalı sosu gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.