Kıymalı tirit nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kıymalı tirit malzemeleri, tarifi ve yapılışı

Kıymalı tirit nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kıymalı tirit malzemeleri, tarifi ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen yemek yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni bir hafta daha başladı. Büyük sezon finalinin ilk yemeği de belli oldu. Buna göre gelinler kıymalı tirit hazırlayacak. Peki, Kıymalı tirit nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta kıymalı tirit malzemeleri, tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Güzel sunucu Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir gün daha başlıyor. Pazartesiden itibaren ekranlara gelen rekabette gelinler yine marfietlerini, kayınvalideler ise puanlarını konuşturacak. Gün sonunda ise Sayan günün kazananını açıklayacak. Bu sebeple de kıran kırana bir gün seyircileri bekliyor. Haftanın ikinci bölümü ekranlara taşınacak mücadelenin yemeği de belli oldu. Buna göre Kıymalı tirit yapılacağı görüldü. Gelinim Mutfakta Kıymalı tirit tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.



 

Kıymalı tirit malzemeleri

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet pide (bayat ekmek)
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1-1,5 su bardağı et suyu veya sıcak su
  • Kemik suyu

kıymalı tirit

Kıymalı tirit yapılışı

  1. Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı koyup, ardından ince ince doğradığımız soğanları ekliyoruz.
  2. Daha sonra kıymamızı ekleyip, tahta kaşık ile bastırarak rengi dönmeye başlayana kadar kavuruyoruz.
  3. Ardından da salçayı ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Son olarak baharatları da katıp, et suyunu ilave ediyoruz ve 15-20 dakika pişiriyoruz.
  5. Bu sırada bayat ekmekleri veya pideleri küp küp kesip, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine koyalım ve 180-190°C fırında ekmekler ısınıp kıtırlaşana kadar kızartalım. Ben burada daha erken kızarması için fırının derecesini 230°C’ye çıkardım, dilerseniz siz de bu şekilde yapabilirsiniz.
  6. Kızaran ekmekleri servis tabağına ya da borcama döküyoruz.
  7. Ekmeklerin ıslanması için, daha öncesinden dondurucuya kaldırdığım kemik suyunu çıkartıp ısıtıyorum.
  8. Kaynama noktasına kadar ısıttığım kemik suyunu, sıcak sıcak pidelerin üstüne döküyoruz.
  9. Daha sonra, yoğurdu tuz ile güzelce çırpıyoruz ve ekmeklerin üstüne döküyoruz.
  10. Son olarak, kıymamızı da yoğurdun üzerine döküyoruz ve maydanoz serpiştiriyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.