Mantarlı Ispanaklı Açık Börek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Mantarlı Ispanaklı Açık Börek Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı

Mantarlı Ispanaklı Açık Börek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Mantarlı Ispanaklı Açık Börek Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı
Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'nın ikinci bölümü ekranlardaki yerini alıyor. Birbirinden iddialı dört gelin ve kayınvalidenin büyük sezon finali etabında kozlarını paylaştığı günde hazırlanacak yemek de belli oldu. Buna göre gelinler Mantarlı Ispanaklı Açık Börek yapacak. Mantarlı Ispanaklı Açık Börek nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Mantarlı Ispanaklı Açık Börek Tarifi, Malzemeleri ve Yapılışı haberimizde yer alıyor.

Güzel sunucu Seda Sayan'ın sunumuyla izleyenlerin karşısına çıkan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir gün daha başlıyor. Pazartesiden itibaren ekranlara gelen rekabette gelinler yine marfietlerini, kayınvalideler ise puanlarını konuşturacak. Gün sonunda ise Sayan günün kazananını açıklayacak. Bu sebeple de kıran kırana bir gün seyircileri bekliyor. Haftanın ikinci bölümü ekranlara taşınacak mücadelenin yemeği de belli oldu. Buna göre Mantarlı Ispanaklı Açık Börek yapılacağı görüldü. Gelinim Mutfakta Mantarlı Ispanaklı Açık Börek tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Mantarlı Ispanaklı Açık Börek malzemeleri

1 adet yufka
2 adet lavaş
8-10 adet mantar
100-150 gram ıspanak
2-3 dal taze soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
200 gram beyaz peynir
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber


SOSU İÇİN:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN:
50 gram küp doğranmış kaşar peyniri
2-3 adet kiraz domates


 

Mantarlı Ispanaklı Açık Börek malzemeleri

Tereyağı ve zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Doğranmış mantarları 4-5 dakika soteleyin. Kıyılmış ıspanak ve taze soğan ekleyip 5 dakika kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp kenara alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Sonra tüm sos malzemesini çukur bir kaba alıp çırpın. Yufkayı 22-24 cm çapında yuvarlak cam bir fırın tepsisine kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri bir kaba alıp ezin. Yufkanın üzerine sos sürdükten sonra 1 adet lavaş yerleştirin. Lavaşın üzerine de sostan sürüp peynirli karışımı eşit olarak yayın. Kalan lavaşı da yerleştirip üzerine sos sürün ve ıspanaklı karışımı yayın. Yufkanın kenarlarını düzgün bir şekilde kıvırıp içeri doğru katlayın. Üzerine küp doğranmış kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra kiraz domatesleri 4'e bölüp üzerine ekleyin ve sıcak servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.