Napolyon tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Napolyon tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Napolyon tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Napolyon tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'de yayınlanan bölümleri ile izleyenleri ekran karşısına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da bir haftanın daha sonuna gelindi. Dört gün boyunca yemek yapan gelinler bugün ise bir tatlı ile jüri karşısına çıkacak. Her anı lezzet kokan programda hazırlanacak hafta finali tarifi ise Napolyon tatlısı oldu. Peki, Napolyon tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Napolyon tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Demet Akalın'ın sunumuyla büyük bir heyecana sahne olan Gelinim Mutfakta'nın 152. haftası tamamlanıyor. Pazartesiden bu yana devam eden zorlu maratonda yemeklerini hazırlayan gelinler bugün ise kendilerine ayrılan sürede bir hamur işi ile puanlarını alacak. Ağızda dağılan, genellikle pastanelerde gördüğümüz ve lezzetli bir tarif izleyicileri bekliyor. Hatta yarışmada açıklandıktan sonra sofrala taşınması konusunda yüksek beklentiler var. Görüntüsüyle de fark yaratan Napolyon tatlısı hem haftanın birincisini hem de altın bileziklerin sahibini belirleyecek. Peki, Napolyon tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Napolyon tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Bu arada Napolyon tatlısı pek çok çeşitte yapılabiliyor. Fıstıklı, fındıklı, çikolatalı... Nasıl arzu ederseniz hazırlayabilirsiniz.


 

NAPOLYON TATLISI MALZEMELERİ

  • 3,5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 100 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • Kreması için;
  • 600 ml süt kreması
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı bal

NAPOLYON TATLISI

NAPOLYON TATLISI
 


 

NAPOLYON TATLISI YAPILIŞI

  1. Süt kremasına, pudra şekeri ile köpürünce ye kadar çırpalım. Kremaya bal ekleyerek tekrar çırpalım.  Üzerini streç filim ile kapatarak buzdolabında bekletelim.

  2. Diğer taraftan hamurumuz için yumurta, toz şeker çırpalım.. Tereyağını uygun bir tava alalım.  Bal ekleyerek kısık ateşte eritelim.  Daha sonra karbonat ekleyerek karıştıralım. Köpürdükten sonra ocaktan alalım.

  3.  Hazırladığımız tereyağlı karışıma yumurtaya ilave edelim.  Son olarak unu ekleyelim ve hafif ele yapışan kıvamda bir hamur elde edelim.

  4. Hamurumuzu unlanmış tezgaha alarak rulo haline getirelim.  Mümkün oldukça eşit olacak şekilde sekiz parçaya bölelim.  Her bir parçayı beze haline getirip merdane ile pasta tabağından büyükçe açalım.

  5. Pişirme kağıdını tepsiye serelim. Açtığımız hamuru tepsiye alalım.Önceden ısıttığımız 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirelim.

  6. Pişen hamurları soğumadan daire şeklinde keselim. Kenarların dan artan parçaları da bir tabakta biriktirelim.  Katların arasına krema sürerek üst üste dizelim.  Pastanın üzerini ve dışını da krema ile kaplayalım.

  7. Kenarlardan artan parçaları ronda da un haline getirelim. Ve pastamızın her tarafını kapatalım.  Son olarak pastamızı buzdolabına kaldırarak 1 gece dinlendirelim.

  8. 8 -10 hatta 12 dilim olacak şekilde pastanızı kesebilirsiniz. Medovik pastamızı üzerine bal gezdirerek servis edebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.