Mehmet Mert, CHP'de yaşanan son gelişmeleri ve Halk TV ile yaşananları değerlendirdi

Yeniçağ TV Youtube kanalında Emre Kulcanay’ın programına konuk olan Mehmet Mert, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DAMGA ÖZEL - Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, Yeniçağ TV’nin programına konuk olarak hem CHP’de yaşanan son gelişmeleri yorumladı hem de Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu’nun Damga Gazetesi’ni hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. İmamoğlu'nun yeni parti kuracağı iddialarına dair konuşan Mert, CHP'nin kurultay tarihine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

26 Temmuz 2023 Çarşamba günü Yeniçağ TV’nin Youtube kanalında yayınlanan ve Emre Kulcanay’ın sunuculuğunu yaptığı programa gazeteci Mehmet Mert konuk oldu. Mert, programda ilk olarak Ekrem İmamoğlu’nun yeni parti kuracağı yönündeki iddialara değindi.

İmamoğlu yeni parti kuracak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun son seçimlerden sonra hayal kırıklığı yaşadığını dile getiren Mert, İmamoğlu’nun seçimlerin hemen ardından değişim için start verdiğini açıkladı. “İmamoğlu’nun planları arasında yeni parti kurmanın ilk sıralarda yer almadığını söyleyen Mert, Ekrem İmamoğlu’nun ‘ben yeni Muharrem İnce veya Mustafa Sarıgül olmayacağım’ dediğini aktardı. “Ekrem Bey şu anda sorumluluğu herkesten çok hissediyor.” diyen Mert, İmamoğlu’nun değişimden kastının sistemin, parti meclisinin, yöneticilerin ve tüzüğün değişmesinden yana olduğunu belirtti.

CHP kurultayı ne zaman olacak?

Kurultay tarihinin de belirsizliğini sürdürdüğü CHP’deki son yaşanan gelişmeleri de aktaran Mehmet Mert, kurultay tarihini delegelerin tutumunun belirleyeceğini açıklayarak şunları ekledi: Ekrem Bey kendini delegasyonda güçlü gördüğü an “ben adayım” diyebilir, Kemal Bey ise kendini güçsüz gördüğü an başka bir aday çıkarabilir”

Halk TV ile CHP arasında yaşananlara da değinen Mehmet Mert, Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu’nun Damga Gazetesi’nin manşetinde yer alan “70 milyonluk protokol” başlıklı haberine yönelik kullandığı ifadeleri değerlendirdi. Mahiroğlu’nun “troll” benzetmesine yanıt veren Mert, Damga Gazetesi’nin Halk TV’nin sabah programlarında yer alan gazeteler arasında olduğunu belirtti. CHP ile Halk TV arasında gerçekleşen protokole dair detaylara ulaştığını açıklayan Mert, bu bilgiler ışığında ilgili habere yer verildiğini belirtti.

“Zoom toplantısı doğru değil”

Ekrem İmamoğlu ve bazı CHP’lilerin gerçekleştirdiği ve basına sızan Zoom toplantısı hakkında da konuşan Mehmet Mert, toplantının doğru olmadığı belirterek şunları söyledi: “Bunu Ekrem Bey’e de söyledim. Madem doğru canlı yayında yap, herkesi çağır. Herkesin rotası kaydığı için bu yanlışlara gidiliyor. Kemal Bey’in de rotası kaydı, partiyi kontrol edemiyor şu anda. Ekrem Bey’in iddiası bu dağınıklığı toplamak”

İttifaklar dağılmış durumda

Ülkeyi çok ciddi bir yerel seçimin beklediğinin altını çizden Mehmet Mert, “ittifaklar şu anda dağılmış durumda” dedi. CHP’nin HDP ittifakı olmadan İstanbul’u, İyi Parti ittifakı olmadan Bolu’yu, Antalya’yı Mersin’i ve Eskişehir’i alamayacağını sözlerine ekleyen Mehmet Mert, “İzmir bile zorlanabilir.” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.