Fatih Altaylı, Mehmet Mert’in cevabını köşesine taşıdı: Troll dediği gazete her sabah Halk TV’ye çıkıyor!

Fatih Altaylı, Mehmet Mert’in cevabını köşesine taşıdı: Troll dediği gazete her sabah Halk TV’ye çıkıyor!
Fatih Altaylı, Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert’in Cafer Mahiroğlu’nun açıklamalarına cevaben verdiği yanıtı köşesine taşıdı.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, dün Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olarak çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. Mahiroğlu konuşmasının bir bölümünde, Gazete Damga’nın 25 Temmuz Salı günü tarihli manşetinde yer alan “70 milyonluk protokol” haberini hedef göstererek Damga’yı “troll” olmakla suçlamıştı. Altaylı bugün köşesine, iddialara konu olan Damga Gazetesi’nin İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert’in cevabı taşıdı. İşte Mehmet Mert’in Cafer Mahiroğlu’nun açıklamalarına verdiği yanıt…

Fatih Altaylı 26 Temmuz Çarşamba günü kendisine ait olan fatihaltayli.com.tr adlı internet sitesinde kaleme aldığı yazısına Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu’nun suçlamaları ile karşı karşıya kalan Damga Gazetesi’ni taşıdı. Altaylı, yazısının bir bölümünde Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert’in açıklamalarına yer verdi.

Kalem kalem anlattı

Yazıda, Halk TV ile CHP arasındaki iplerin kopmasına neden olan protokolün detaylarını açıklayan Mehmet Mert, kanal ile parti arasında yapılan anlaşmaları kalem kalem anlattı.

Damga her sabah Halk TV’de!

CHP ile Halk TV arasındaki kavganın nedenlerini de sıralayan Mert, Mahiroğlu’nun “troll” diyerek yüklendiği Damga Gazetesi’nin her sabah Halk TV ekranlarında İsmail Küçükkaya tarafından ekranda okunduğunu da sözlerine ekledi.

İşte Fatih Altaylı’nın bugünkü yazısında yer alan o satırlar:

“Cafer Mahiroğlu bir yerel gazetenin “CHP, Halk TV’ye 70 milyon TL verdi” manşetine de sinirlenerek “El insaf yahu. Bu nasıl bir rakam bunu yazan gazete o şahsın troll gazetesi” dedi.

Bunun üzerine trollükle suçlanan gazetenin, Damga Gazetesi’nin sahibi Mehmet Mert aradı.

“Troll dediği gazeteyi kendi kanalında program yapan, Halk TV programcısı İsmail Küçükkaya her sabah programında okuyor” dedikten sonra iddiasında ısrar etti.

Ve itirazlarını iletti.

Mehmet Mert’e göre 4 yıl önce, kanal Baykal ailesinin kontrolündeki iken partiden kanala aylık 500 bin TL geliyordu.

“Şimdi ise CHP kanalın D Smart ve Digitürk aylık abonelik paralarını ve nakit olarak da aylık 1 milyon 500 bin TL ödemek zorunda” diyen Mert bunun yılda 70 milyon TL’ye tekabül ettiğini iddia ediyor ve “Yok eğer bunun doğru olmadığını söylüyorsa o zaman ne kadar olduğunu açıklasınlar” diyor.

Mehmet Mert’e göre CHP ile Halk TV arasındaki kavganın nedeni, adı CHP ile özdeşleşen kanalın seçimden bu yana CHP içindeki muhalefetten yana tavır alması ve Ekrem İmamoğlu’nu desteklemesi. Tanju Özcan’ın sözlerine ve yürüyüşüne ekranlarında yer vermesi.

CHP yönetiminin kızgınlığı bu yüzden ve CHP’nin ödeme yaptığı diğer bir kanal ile de yollarını ayırmaya hazırlandığı iddiasında.”

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.