SpaceX, yeni Starlink uydularını attı!

SpaceX, yeni Starlink uydularını attı!
“Starship” için sabit konumda sonuçları hem olumlu hem de olumsuz bir “Super Heavy” ateşleme testi yapan “SpaceX”, yeni bir “Starlink” görevine başladı.

Starship'in ilk tam kalkışı 20 Nisan 2023'te gerçekleşti. Başarılı bir kalkışın ardından 0 km yükseklikte büyük bir patlama meydana geldi. Şirket, "Starship bölünmesinden kısa bir süre önce planlanmamış bir arıza meydana geldiğini" duyurdu.

Dün ikinci Super Heavy fırlatmasını gerçekleştiren SpaceX, başarılı girişimini Twitter hesabından paylaştı. SpaceX ayrıca Starlink uydusu aracılığıyla uzaydan internet hizmeti de sağlıyor. Starlink uydularının sayısını her geçen gün artıran şirket, sonunda 22 farklı uyduyu sorunsuz bir şekilde alçak dünya yörüngesine yerleştirdi.

SpaceX, Falcon9'un 1 saat arayla bir insansız hava aracına inişinin görüntülerini de paylaştı.

ekran-resmi-2023-08-08-12-56-07.png

SpaceX, 9 Aralık 2010 tarihinde uzay aracını uzaya fırlatan, yörüngeye yerleştiren ve uzay aracını (Dragon) başarılı bir şekilde Dünya'ya döndüren ilk özel sektör şirketi oldu. SpaceX, öğrendiklerimize göre son birkaç aydır Elon Musk'ın açıklamalarına kadar yeni sürümde pek çok değişiklik yaptıklarını duyurdu ve Musk, "Aslında ilk sürümle arasında çok büyük bir değişiklik oldu. Yıldız gemisi kalkışı ve yeni kalkış, binin üzerinde" diyerek ekledi:

“Bu yüzden bir sonraki kalkışta yörüngeye ulaşma olasılığımızın öncekinden çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Belki %60. Roketin aşamalarını ayırma yeteneğimize bağlıdır. »

Uzaydan internet sağlayan Starlink uydularının sayısını sürekli artıran şirket, bu sefer 22 farklı uyduyu Dünya alçak yörüngesine başarıyla fırlattı.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.