1 hafta süren ay

Uzun bir ağustos ayından sonra eylül ayının bu kadar çabuk sona ermesi acaba sıcaklık zamanı da mı genleştiriyor diye soruyor insana… Demek isterdim ama eylül ayının sonunda bile yazdan kalma sıcaklıklar bitmek bilmiyor.

Sıcaklar devam etse de Instagram’daki yaz tatili storylerinin bitmesi ile yaz mevsiminin bittiğini anlayabiliyoruz. Tabi her ne kadar mevsim normalleri üzerinde sıcak yaşasak da güneşin yerini karanlığa bırakması ile gelen serinlik bir çoğumuzu üşütüyor olmalı. Artan hastalıklar, ülkemizde açıklanan yeni tip covid varyantı, üniversitelerin toplu olarak 1 hafta ertelenmesi bize senaryo olarak tanıdık gelse de insanlardaki o korku azalmış görünüyor. Tekrardan covidden hastalananları ve sadece sıradan bir mevsim geçişi nezlesi olanları ayırt etmek zor olsa da herkese karşı tedbirli olmakta fayda olduğunu söylemek lazım.

Hastalıklar gibi gündemde olan bir başka şey ise halka arzlar ve borsa. Artan enflasyona sahip bir ülkede doğal olarak insanlar parasının değerini arttırmak veya korumak istiyor. Toplu taşımada, kuaförlerde, sokaklarda ve cafelerde borsa ve halka arzları hepimiz çok daha fazla duymaya başladık. Borsanın artan popülerlerliği hiçbir şey bilmeden para kazanmaya çalışmak isteyenleri üzecek olsa da borsaya giren yatırımcı sayısı her geçen gün artarak rekor kırmaya devam ediyor.

Hastalık, enflasyon gibi etkenlerle kafa yormaktan yorulup sıkıldıysak uzun süredir vizyona girmesi beklenen Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivalinde dakikalarca ayakta alkışlanan filmi Kuru Otlar Üstüne’yi izlemenizi tavsiye ediyorum. Aynı zamanda 76. Cannes Film Festivalinde Merve Dizdar’ın En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık gösterildiğini hatırlatıyor ve bu ödülü kazanan oyunculuğu izlemenin ne kadar heyecan verici olduğunu görmenizi istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Önal Arşivi