Kurban Bayramında Etleri Böyle Değerlendirin, Leziz Tadıyla Damakları Şenlendirecek O Tarif..

Kurban Bayramında Etleri Böyle Değerlendirin, Leziz Tadıyla Damakları Şenlendirecek O Tarif..
Kurban Bayramına sayılı günler kala sadece et kavurması yapmak istemeyenler için alternatif tarifler ile karşınızdayız. Bu tarifimizde kurban eti ile ne gibi tarifler yapılabilir? Gelin hep birlikte öğrenelim.

Hüsamettin Ozan Aslan- Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban eti ile ilgili tarifler birçok kişi tarafından oldukça araştırılıyor. Peki kurban eti ile ne gibi tarifler yapılabilir? Bugünkü haberimizde herkesin çok sevdiği ve yemeye doyamadığı kurban etini de değerlendirebileceğiniz Anne Köftesi tarifi ile bütün tiyolarıyla haberimizde aktardık..

Anne Köftesi için Malzemeler

  • 400 gr dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı galeta veya ekmek içi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı köfte baharatı
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • Tuz

Anne Köftesi Hazırlanışı

  1. İlk olarak 1 adet orta boy kuru soğanı rendeleyin.
  2. Ardından soğanın üzerine yumurtayı kırın ve baharatları ve kıymayı ekleyin.
  3. Sonrasında maydanoz ve ekmek ya da galeta ununu ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
  4. Yoğurduğunuz köfteyi bezelere ayırıp ister yuvarlak isterseniz uzun ince şekilde porsiyonlayın ve şekillerini oluşturun.
  5. Tavaya eklediğiniz yağ ısındıktan sonra köftelerinizi kızartmaya başlayın.
  6. Dilerseniz köftenin yanına biber kızartabilirsiniz. Çok yakışacaktır.
  7. Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.