Belediyede skandal: 'Zimmete para geçirme' suçundan 3 kişi tutuklandı

Belediyede skandal: 'Zimmete para geçirme' suçundan 3 kişi  tutuklandı
4 çalışan hakkında "zimmete para geçirme" ve "avans ödeme kaybı" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kırşehir Belediyesi'nde çalışan 4 kişi "zimmete para geçirme" ve "avans ödeme kaybı" suçlarından gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kırşehir Belediyesi'nde yapılan Sayıştay denetiminde, belediye çalışanı avukat M.T., muhasebe müdürü B.K. ve hukuk biriminde görevli G.Ü. ile M.A.'nın hukuk işlerinde kullanılmak üzere istedikleri avansı kendi hesaplarına aktardıkları belirlendi. Bunun üzerine 4 çalışan hakkında "zimmete para geçirme" ve "avans ödeme kaybı" suçlarından soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda 4 şüpheli, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden G.Ü., M.A. ve B.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.T. ise savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KIRŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Kırşehir Belediyesi, belediye çalışanı 4 kişinin "zimmete para geçirme" iddiasıyla gözaltına alınması ve 3'ünün tutuklanması ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "20.12.2022 tarihinde oluşan şüpheler üzerine Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından disiplin soruşturması yapmak üzere muhakkik görevlendirilmiştir. 27.01.2023 tarihinde muhakkikin disiplin soruşturma raporu doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna memuriyetten çıkarılması konusunda Belediye Başkanlığınca yazı gönderilmiştir. Ayrıca, belediye başkanlığımızca görevden uzaklaştırma kararı alarak memuru görevden uzaklaştırmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Belediye başkanımız tarafından görevlendirilen muhakkikin raporunu detaylandırması için İçişleri Bakanlığı baş kontrolör görevlendirmiştir. Baş kontrolör 16.10.2023 tarihinde belediyeye gelerek yaklaşık 1 aylık süre ile raporu detaylandırıp Bakanlığa rapor sunması sonucunda, 07.12.2023 dün itibari ile gözaltılar olmuş ve 08.12.2023 tarihinde mahkeme tarafından tutuklama kararları verilmiştir." (

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.