Mick Jagger 80 yaşında!

“Hayat, sokakta sadece bir kokteyldir.”

İngiliz ɾock gɾubu The Rolling Stones'un kuɾucu üyesi Mick Jagger'ın 26 Temmuz doğum günüydü ve Jagger, 80 yaşına adım atmış oldu.

The Rolling Stones'un kurucu üyesi olan Mick Jagger'ın 80 olduğunu bilmek insanı biraz şaşırtıyor çünkü gerçekten oldukça genç bir görünüme sahip. Sanırım Mick Jagger'ın muhteşem enerjisi onu böyle genç kılıyor. Böyle bir efsane ismin 80 yaşına bastığını görmek çok güzel bir duygu. Mick Jagger'dan bahsederken aklıma çok sevdiğim ve yeri bende hep ayrı olan bir diğer efsane isim Freddie Mercury geldi. Mick Jagger 1943 yılında dünyaya gelmiş, Freddie ise 1946 yılında doğmuş. Mick Jagger'dan sadece 3 yaş küçük olan Freddie yaşasaydı 77 yaşında olacaktı. Keşke o kadar genç yaşta hayata veda etmeseydi de onun güzel sesinden daha fazla yeni şarkılar dinleme ve daha fazla muhteşem sahne performansları izleme imkanımız olsaydı. Eğer Freddie yaşasaydı, ne yapar ne eder kesinlikle konserine giderdim.

Genelde hep birileri birilerine ilham olur ya hani; mesela Queen grubu pek çok dünya starına ilham olmuş ve hatta Michael Jackson bile "Thriller" albümü patlamadan önce hep "Queen"i izlemeye gidermiş. Rolling Stones grubu da The Beatles grubundan aldığı ilhamla kendi şarkılarını üretmeye başlamış. Zaten The Beatles grubu da pek çok sanatçıya ilham olmuş. Her neyse, müthiş bir enerjiye sahip olan Mick Jagger'ın 80. yaşına özel söylediği ve bekli de sizlere de ilham olacak olan sözleri sizin için seçtim:

“Geçmiş harika bir yer ve onu silmek ya da pişman olmak istemiyorum, ama onun esiri de olmak istemiyorum.

Büyümemek bazen akıllıca olmaz mı?

Yapmaya değer bir şey, abartmaya da değer.

Hayallerini yitirirsen, fikrini kaybedebilirsin.

İstediğini her zaman elde edemezsin, ama bazen denersen bulabilirsin ve ihtiyacın olanı alırsın.

Hayat sokakta sadece bir kokteyldir.

Bir gün, Faust gibi şeytana hürmetimi ödemek zorunda kalacağım. Ama yarının bulutlarını düşünmek için neden bugün güneşin tadını çıkarmayı bırakayım?”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi