İnsanlar yorar kediler yorgunluğu alır!

Kedi sahibi olmanın kalp sağlığına iyi geldiği gerçeği beni şaşırtmadığı gibi, kedi sahibi olanları da eminim şaşırtmıyor. Çünkü kedi sahibi olanlar zaten kedilerin kendilerine ne kadar iyi geldiklerini çok iyi hissedebiliyorlar.

Hiç kedi beslemediyseniz, günün birinde kedi sahibi olduğunuzda kedilere bağımlı hale gelirsiniz ve bir süre kedi besledikten sonra artık kedisiz yapamazsınız çünkü ruhunuza verdiği şifayı çok derinden hissedersiniz.

Hayatın yoruculuğu karşısında gidip onu koklayarak dinlenirsiniz. İnsanların verdiği ruhsal yorgunluğu sadece gelip kucağınıza yatarak bile alır. “Sen de olmasan ben ne yapardım?” derken bulursunuz kendinizi biricik kedinize. En stresli anlarınızda sakinleşmeniz için onun gözlerine bakmanız bile yeterli. Bunlar sadece tecrübeyle sabit değil, bilimsel araştırmacılar tarafından da kanıtlanmış şeyler.

Kalp krizine bağlı ölüm riski ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalar, kedi beslemenin kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini ortaya koyuyor. Amerikan İnme Derneği’nin Uluslararası İnme Kongresi’nde sunulan verilere göre, kedi sahiplerinin kalp krizi geçirme riski yaklaşık üçte bir oranında azalıyor. Bilim insanları sevgi isteyen kucak hayvanları olmaları nedeniyle, sahipleri ile kurdukları bu sevgi bağının stres seviyelerini düşürdüğünü ve dolayısıyla kedi beslemenin kalp sağlığına olumlu etkiler sağladığını belirtiyorlar. Kedilerin tüylerini okşamanın verdiği huzur ve rahatlama, onlarla oynamak ve mırıltılarını hissetmek kalp atış hızını düşürerek rahatlamamıza yardımcı oluyor. Kediler sevgi dolu bakışları, oyun isteği ve sıcaklığı ile bize sadece mutluluk değil aynı zamanda sağlık da getiriyor.

Eğer hayat ve insanlar sizi de yorup strese sokuyorsa, kendinize yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden bir tanesi kedi sahiplenmektir. Kediler size sağlık veriyor, sevgi seviyor, huzur veriyor, kahkaha veriyor, mutluluk veriyor ve yalnızlığınızı alıp size arkadaş oluyor. Kısaca insana “Her şey” oluyor. Kendini ona her şey olan kediden mahrum bırakan insanlarsa çok şey kaybediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi