Ramazan ayında gezilmesi gereken İstanbul rotaları

11 Ayın Sultanı Ramazan ayına giriş yapmamızla birlikte birçok yerli ve yabancı turist İstanbul’a özgü tarihi ve kutsal mekanları ziyaret etmeyi tercih ediyor. İstanbul, birçok medeniyete ev sahipliği yapan gezilip görülmesi gereken oldukça fazla kültürel aktivitelerin çoğunlukta olduğu bir şehirdir. Dolayısıyla megakentte yaşayanlar ister gün içinde, iftardan sonra ya da günü birlik olarak gezebileceğiniz yerleri / lokasyonları sizler için paylaşacağım.

İstanbul’da Osmanlı Dönemi ve önceki dönemlere ait cami, külliye, türbe ve müzeler mevcuttur. Ramazan ayı olması sebebiyle birçok Müslüman bu gibi tarihi öneme sahip kültürel değeri ziyaret etmeyi fırsat olarak görebiliyor. Özellikle Ramazan ayına özel iftardan sonra birkaç tarihi müzeleri ücretsiz olarak gezip görebilirsiniz. 1 ay boyunca Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Panaroma 1453, Miniatürk, Dijital Deneyim Müzesini herhangi bir ücret ödemeden ziyaret edebilirsiniz.

ramazan-istanbuluyeniden-kesfet-istock-535030319-1024x683.jpg

Ramazan ayı denince hemen hemen herkesin aklına ‘Tarihi Yarımada’ gelir. Özellikle cami, külliye gibi ibadethanelerin en sık bulunduğu nokta Fatih ilçesi ve civarıdır. 2020 yılında açılan ve insan seline uğrayan Ayasofya Cami ve Müzesi, Sultanahmet Cami, Süleymaniye Cami, Eyüpsultan Camive Türbesi, Kapalıçarşı, Eminönü, Mısır Çarşısı, Ortaköy Cami, Galata Kulesi ve Mevlevihanesi, Oruçbaba Türbesi, Beyazıd Cami, Yuşa Nebi Türbesi, Telli Baba Türbesi, Fatih Sultan Mehmed Türbesi, Üsküdar Mihrimah Sultan Cami ve daha pek çok tarihi mekanı görebilirsiniz.

Ayrıca bunlara ek olarak illa kültürel aktivitelerle yetinmeyenler için ise Gülhane Parkı, Pierre Loti Tepesi, Haliç, Emirgan Korusu, Yıldız Parkı, Ortaköy, Galata, Dolmabahçe Sarayı, Maçka Parkı, Topkapı Sarayı, Hırka-ı Şerif, Feshane, Kız Kulesi hatta baharın gelişiyle birlikte manolya ağaçlarının canlandığı Ihlamur Kasrı gibi İstanbul’un simge yerlerine uğrayabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihan Konyalı Arşivi