23 Nisan: Çocukların Bayramı, Geleceğin Teminatı

Bugün, Türkiye'nin çocukları sevgiyle, umutla ve coşkuyla kucakladığı özel bir günü kutluyoruz: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı..
Bugün sadece çocukların değil, aynı zamanda ülkenin geleceğinin teminatı olarak gördüğümüz gençlerin de kutladığı bir bayramdır. 23 Nisan 1920, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı tarihi bir dönemeçtir. Mustafa Kemal Atatürk, bu önemli günü çocuklara armağan etmiş ve onları geleceğin yöneticileri olarak görmüştür. Bugün, çocuklar sadece sevgi ve şefkatle değil, aynı zamanda hakları ve özgürlükleriyle anılır.

23 Nisan sadece bir bayram olarak değil, aynı zamanda bir fırsat ve sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Bugün çocukların eğitim haklarına, sağlık haklarına, yaşama ve güvenli bir çevrede büyüme haklarına atıfta bulunmanın fırsat olduğunu düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nde önemli bir gün olan ve sadece ülkemizdeki gençlerin değil dünyadaki tüm çocuklara armağan edilen bu günde bir yandan da hayatta kalma mücadelesi veren çok sayıda genç ve çocuk var. Dünya’da hali hazırda savaşlar devam ederken binlerce bebek ve çocuk, birilerinin kanlı hırsları yüzünden can veriyor. Ukrayna ve Filistin’de devam eden savaşlarda her iki ülkeninde yaşadıkları hemen hemen aynı olmasına rağmen dünya tarafından ayrıştırılıyor ve Ukrayna, Filistin’e göre daha duyarlı karşılanıyor. Halbuki her iki ülkenin de çocukları maalesef ki aynı kaderi paylaşıyor.

Filistin’deki çocukların yürekleri sızlatan halleri, bombalanan ve açlıkla yok edilmeye çalışılması, yeni doğan bebeklerin besin ve tedavi yetersizliğinden can vermesine rağmen batı hala kör, sağır ve dilsiz.. Ukrayna için kıyameti koparan Avrupa, Filistin’e karşı 3 maymunu oynamaya devam ediyor. Dünya bu kadar adaletsiz iken 23 Nisan’da kutlanan çocuk bayramı, bir yandan da bu gibi konuları dile getirmek için bir aracı olduğunu düşünüyorum.

3584812-c8d56861aeea9a73dee0222852de4d6b-1366x1366.jpg

Her ülkenin çocuklarının yaşam hakkının korunması, düşüncelerine saygı duyulması ve katılımlarının teşvik edilmesi gereken bir gün olduğunu unutmamalıyız. Bugünü kutlarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevgi, anlayış ve destekle yaklaşmalıyız. Onlara sağlıklı bir çevre, eğitim olanakları ve sevgi dolu bir gelecek sağlamak hepimizin sorumluluğudur.

Unutmayalım ki, çocuklarımız bugünün değil, yarının liderleri olacaklar. Onlara güvenelim ve onların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak için elimizden geleni yapalım. Dünya’daki her çocuğun kaygısız ve güvenli bir şekilde yaşaması için haklarını gasp etmeyelim, iyi ve güzel bir gelecek bırakalım. Ve en önemlisi her çocuğun yaşamayı hak ettiğini bilip, haksızlıklara karşı sessiz kalmayalım.

Dünya’da barışın geldiği ve savaşların son bulduğu, çocukların yüzlerinin güldüğü bir 23 Nisan olsun.. Çocuklar hep gülsün.. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihan Konyalı Arşivi