İpekçi'den Çağla'lı Geometri Defilesi

12 Şubat akşamı Banu Noyan’ın organizasyonuyla gerçekleşen 4.Open Stage Ödülleri sunuculuğunu Öykü Serter in yaptığı ödül gecesi programının ardından gerçekleşen Cemil İpekçi Geometri defilesine ilgi büyüktü.

Cumhuriyetin 100.yılına ithafen gerçekleşen defilede Atatürk’ün geometriye verdiği önemden yola çıkarak ilham alan Cemil İpekçi defilesinin önemli vurgularından biriydi.

Defilenin açılışı Mazi kalbimde yaradır şarkısı ve tango dansı ile başladı ardından mankenlerin Binbirdirek sarnıçlarının arasında 3lü koridor şeklinde tüm koridorlardan geçerek kostümleri sergilediler. Defilede dikkat çeken detaylar;

Geometrik şekillerin, baskıların yanı sıra leopar desenler, şapkalar, nostalji çantalar, kadife, saten ve dantel eldivenler oldu.

agla-sikel.webp

1930'ları anımsatan bu defilede 50 model yer aldı

Defilenin en çarpıcı kostümlerinden olan diğer kostümler ise beyaz elbiselerin üzerindeki Atatürk fotoğraflarının olduğu elbiselerdi, beyaz geometrik formlu uzun kostümlerin üzerinde Atatürk, Latife Hanım ve Sabiha Gökçen fotoğrafları vardı.

Ve defilenin kapanışını yapan Çağla Şikel’den hemen önce Nükhet Duru’da podyumda ahenkle yürüdü.

Bir elinde Dünya bir elinde beyaz tüy taşıyan ve Dünya formuna benzeyen bir kostüm giyen Çağla Şikel defilenin kapanışını yaptıktan sonra ardından Cemil İpekçi konuşmasını gerçekleştirdi: Atatürk’ün geometri kitabından ilham aldığını aktaran tasarımcı ayrıca moda tasarım öğrencilerinin sorularını da yanıtladı.

75 yaşındaki tasarımcı kendi dönemindeki imkansızlıklarla bu dönemdeki kolaylıkların kendi dönemine göre avantaj olduğunu; tasarımı dikiş bilmeyenlerin yapamayacağını, bu mesleğin Yapmak için yapılacak bir meslek olmadığını! belirterek “Dikiş bilmeyen tasarımcı olamaz” dediği genç moda öğrencilere nasihatte bulundu ve bende bu sırada araya girerek kendisinden röportaj sözü aldım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve İzmir Arşivi