Adana'ya Özgü Bu Tarifi Sofralarınızdan Eksik Etmeyeceksiniz

Adana'ya Özgü Bu Tarifi Sofralarınızdan Eksik Etmeyeceksiniz
Yaz sıcaklarında sıcak yemek tüketmek istemeyenler için şahane bir tarif ile geldik. Hemde bu lezzeti herkes kolaylıkla yapabilecek.

Meze sevenler özellikle farklı tarif arayanlar için ister yaz sıcaklarında isterseniz aperatif olarak tüketebileceğiniz bir tarif ile geldik. Bu lezzetin tadına baktığınızda müptelası olacaksınız. Adana'ya özgü olan Teretür tarifimizi evinizde mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Teretür için Malzemeler

  • Marul (küçük boy)
  • Yarım demet Maydanoz
  • 5 kaşık süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağ

Teretür'ün Hazırlanışı

  • İlk olarak marul ve maydanozu ince ince kıyın.
  • Kıydığınız yeşilliklerin suyunu sıkın ve bir başka kaseye koyun.
  • Bir kaseye süzme yoğurt, tahin, limon suyu ve sarımsağı homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
  • Yoğurdun içerisine suyunu sıktığınız yeşillikleri ilave edin ve karıştırın.
  • Servis tabağına alın.
  • Süslemek için 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağ ekleyebilirsiniz.
  • Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.