Klasik Lezzetlerden Ödün Vermeden Farklı Tarifler Denemek İsteyenlere..

Klasik Lezzetlerden Ödün Vermeden Farklı Tarifler Denemek İsteyenlere..
Hem farklı tatlar denemek hem de klasik olan lezzetleri çeşitlendirmek isteyenlere alternatif bir yemek tarifi ile geldik.

Yaz mevsiminde bezelyeyi değerlendirmek isteyenlere ülkemizde her evde yapılan pilavı harmanlayıp müthiş bir lezzet elde etmek ister misiniz? Bu tarifimizde Nohutlu Bezelyeli Pilav tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. İşte tarifimiz için gereken malzemeler..

Nohutlu Bezelyeli Pilav için gereken malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

nohutlu-bezelyelipilav.jpg

Nohutlu Bezelyeli Pilav yapılışı

  1. İlk olarak haşlanmış nohutunuz yoksa 1 bardak nohutu haşlayın.
  2. 1 su bardağı bezelyeyi haşlayın.
  3. Pirinci yıkayın ve pirinçleri en az yarım saat suyun içerisinde bekletin.
  4. 2 yemek kaşığı tereyağını tencereye atın ardından pirinci kavurmaya başlayın.
  5. Pirinçleri kavurduktan sonra tavuk suyunu ilave edin. Tavuk suyunuz yoksa normal su ilave edin.
  6. Tuzunu da ekleyip haşlanmış nohut ve bezelyeleri ekledikten sonra karıştırın ve pilavın kapağını kapatın.
  7. Pilavın üzerine isterseniz demlenmesi için bez örtebilirsiniz.
  8. Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.