Bu lezzetli 3 içecek sadece Ayvalık'ta!

Bu lezzetli 3 içecek sadece Ayvalık'ta!
Ege'nin en nadide tatil bölgelerinden biri olan Ayvalık, zamanın durduğu, huzurlu, telaşsız ve güzel bir Ege kasabası… Şeytan Sofrası'nda eşsiz gün batımı manzaraları, Sarımsaklı Plajı'nda berrak sularıyla destansı bir bölge...

Ayvalık sadece birçok yönden ünlü değil, aynı zamanda farklı bitkilerden yapılan eşsiz içeceği ile de tanınmayı hak ediyor. Bu içecekleri denemeden Ayvalık'tan ayrılmayın. Bu içecekler de kökenleri nedeniyle özeldir. Üzüm, makaron, karadut gibi çeşitli meyve ve bitkilerle yapılan içecekler sadece yazın değil kışın da rahatlatıcıdır.

Ayvalık’a Özgü 3 Enfes İçecek

  1. Üzüm Koruğu Suyu
  2. Macaron Çayı
  3. Karadut Suyu

Üzüm Koruğu Suyu

Koruk suyu şekeri düşürür mü, ne işe yarar? Koruk suyunun faydaları nelerdir? - Sağlık Haberleri

Olgunlaşmamış ve ekşi üzümlerden yapılan "mantar" adı verilen mantar suyu, antioksidanlar ve C vitamini açısından zengin, hafif ekşi bir tada ve ferahlatıcı bir serinliğe sahip olup, Ayvalık'ın markalarından biridir. Berjuz Suyu, Ege Denizi başta olmak üzere Marmara bölgesinde yaygın olarak tüketilmekte ve Ayvalık'ta kafe, şekerci ve kahvehanelerde satılmaktadır. Mineral yönünden zengin ve pek çok fayda sağlayan Verjuk suyu, eşsiz lezzeti ve konseptiyle en iyi dinlenme noktalarının yanı sıra Ayvalık ilçe merkezindeki Şeytan'ın Kavvesi, Kuvsiy Kahvesi ve Café Caramel'de denenebilir.

Macaron Çayı

Ayvalık'a Özgü 3 Enfes İçecek Sizlere Mutluluk Kaynağı

Ayvalık'ta hemen hemen her yerde yetişen 'Macaron' adlı bitki 'Merkan Köşkü' olarak da biliniyor. Ayvalklılar soğuk algınlığına ve sindirim sistemine iyi gelen makaron çayını sık sık içerler ve yaz kış sofraların vazgeçilmezidir. Ayvalık'ın kalbinde tarihi bir Rum konağı olan Macaron Konağı'nda kahvaltının yanında Macaron çayı servis ediliyor. Bugün şirin bir butik otel olarak hizmet veriyor. Hemen hemen her hafta resim sergisi açan ve misafirlere burada demlenen sıcak ya da soğuk çay ikram eden Macaron Oteli'ne yakınsanız, işletmeci Serap Hanım'a uğrayın ve makaron çayı deneyin.

Karadut Suyu

Karadut Şurubu Tarifi, Nasıl Yapılır? Faydaları - Yemek.com

İlkbahar sonu ve yaz başında olgunlaşmaya başlayan karadut mevsiminde toplanan taze sıkılmış karadut suyu, asitliği, yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de rahatlatıcıdır. Ayvalık'ta her yerde bulunan ve yaz aylarının vazgeçilmezi olan karadut suyu, lezzetli tadı ve bağışıklığı güçlendirmesi açısından vazgeçilmezdir. Ayvalık'ın kafe ve pastanelerinde pekmez, şerbet, reçel ve çay yapımında da kullanılan karadut suyunu içebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Vedat Baykal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.