Kahvaltıya bu lezzet olmadan oturamayacaksınız! Sac tavada pişmiş tadında gözleme tarifi…

Kahvaltıya bu lezzet olmadan oturamayacaksınız! Sac tavada pişmiş tadında gözleme tarifi…
Ara öğünlerde, kahvaltılarda veya beş çaylarında alternatif bir lezzet arıyorsanız bu leziz gözleme tarifini deneyebilirsiniz.

Sabah kahvaltıları için hem pratik, hem farklı hem de lezzetli bir tarif arıyosanız sac tavada pişmiş tadı sunan bu gözlemeyi mutlaka tezgahlarınıza taşımalısınız. Yumuşacık hamuru, lezzetli iç malzemesi ve hafif tadıyla öne çıkan bu lezzeti misafirlerinize çayın yanında da ikram edebilirsiniz.

En sevilen hamur işlerinden biri olan gözlemeyi ocağınızda yapışmaz bir tava ile en lezzetli biçimde pişirebilirsiniz. İşte hiç bilmediğiniz püf noktaları ile tavada gözleme tarifi…

Sac tava tadında ev yapımı gözleme tarifi

Malzemeleri

Hamuru için:

5 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su ve süt karışımı
1 yemek kaşığı kuru maya
Tuz

İç malzemesi için

İstediğiniz bir iç malzemesi (ıspanak, patates, peynir)
Tuz
Soğan
Kırmızı toz biber
Karabiber

Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı

1- İlk olarak ılık su ve süt karışımı ile mayayı karıştırın.
2- Unu ve tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
3- Hamuru maya alması için ılık bir ortamda dinlendirin.
4- Eğer ıspanaklı yapmak isterseniz ıspanakları ve soğanı doğrayıp karıştırın.
5- Dilerseniz içerisine lor peyniri ve çeşitli baharatlar da ekleyerek çeşnilendirebilirsiniz.
6- Karabiber ve kırmızı toz biber gözlemenizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
7- İç harcını da hazırladıktan sonra mayalanan hamurdan bezeler kopararak gözlemenizi açmaya başlayın.
8- Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus, hamuru çok ince açmamak olmalıdır. İnce açılan hamur çabuk delinir ve iç malzemesi dökülebilir.
9- Daha sonra açtığınız hamurun içerisine yeteri kadar iç malzeme ekleyerek gözleme biçiminde katlayın.
10- Bu noktada da gözlemenizin içerisine çok fazla iç malzeme eklememeye özen gösterin.
11- Gözlemelerin kenar katlarını da iyice kapatarak pişirme esnasında dökülmeleri önlemeniz gerekir.
12- Son olarak yanmaz yapışmaz bir tavayı ısıttıktan sonra tereyağını da ekleyerek gözlemelerinizi kızartmaya başlayabilirsiniz.
13- Altını ve üstünü renk alana kadar pişirdiğiniz ıspanaklı ve peynirli gözlemelerinizi ocaktan aldıktan sonra bir süre dinlendirerek servis edebilirsiniz.
14- Bu noktada da tavada ağır ateşte yavaş yavaş pişirmeye dikkat ederek daha lezzetli gözlemeler elde edebilirsiniz.
15- Dilerseniz ocaktan aldığınız gözlemelerinizin üzerine tereyağ sürerek hem yumuşak kalmalarını hem de daha da lezzetlenmelerini sağlayabilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.