Yaz sıcaklarına birebir! İçinizi ferahlatacak meyan kökü şerbeti tarifi…

Yaz sıcaklarına birebir! İçinizi ferahlatacak meyan kökü şerbeti tarifi…
Kavurucu sıcaklarda yöresel bir şerbetle rahatlamak ister misiniz? Buz gibi meyan kökü şerbeti ile sıcaklar size uğramasın… İşte o tarif…

Özellikle Güneydoğu yöresinde sıklıkla tüketilen ve özellikle yaz sıcaklarında soğuk olarak tercih edilen meyan kökü şerbetinin tarifini ve yapımındaki püf noktaları sizler için bir araya getirdik. Kökeni Osmanlı’ya kadar dayanan meyan şerbeti faydalı içeriği ile de mutfakların gözde içecekleri arasında yerini alıyor. Susuzluğu ve harareti giderdiği için Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi şehirlerde oldukça fazla içilen meyan kökü şerbeti rekor düzeyde sıcaklıklar yaşandığı bugünlerde mutfaklarınızda yer vermeniz gereken içecekler arasında ilk sıralarda geliyor. Peki meyan kökü şerbeti nasıl yapılır? Meyan şerbeti yaparken nelere dikakt etmek gerekir? Meyan kökü şerbeti tarifindeki püf noktalar nelerdir? İşte tüm yanıtlar ve işin uzmanından gelen o tarif…

Meyan kökü şerbeti tarifi

Malzemeler

Dilenen miktarda meyan kökü ( 100 gram yani 1 avuç meyan kökü 3 litre su için idealdir)
Su ve buz
İsteğe göre karanfil ve limon

Yapılışı

1- Kök halinde aldığınız veya meyan köklerini iyice yıkayıp temizleyin.
2- Bir gece önceden kökleri ve suyu tencereye koyup bekletin.
3- Sabah hazırl olan meyan köklerini tencereden çıkartın.
4- Şerbette tortu kalmaması için süzgeçten veya tülbentten geçirin.
5- Buz ekleyerek veya buzdolabında bekleterek soğutup şişelere veya bardaklara boşaltın.
6- Buzlu su ile birlikte bir süre demlendikten sonra soğuk olarak servis edin.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.