Bugün kur, yarın ye! İşte restoranların pratik salatalık turşusu tarifi..

Bugün kur, yarın ye! İşte restoranların pratik salatalık turşusu tarifi..
Yapım aşaması uzun süren turşuları hemen tüketmek istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz…

Cansev Temuçin - Pratik salatalık turşusunun en kolay nasıl yapıldığını merak ediyor musunuz? Restoranların da mutfaklarında uyguladığı bu tarif ile bugün hazırladığınız turşuları yarın afiyetle yiyebilirsiniz. İşte pratik ve basit salatalık turşusu yapımı…

Kolay salatalık turşusu

Malzemeleri (1 kilogramlık kavanozlar için)

4 kg turşuluk salata
Yeterli miktarda kaynar su
2 tatlı kaşığı kalın tuz
1 çay bardağı sirke
2-3 diş doğranmış sarımsak

Yapılışı

1- İlk olarak özenle seçtiğimiz salatalıkları yerleştirmek için kaliteli cam kavanozlar tercih etmelisiniz.
2- Turşuluk salataları yıkayıp uç kısımlarını ayıklayın.
3- Sarımsakları dişe gelecek büyüklükte doğrayıp hazırlanıyın.
4- Cam kavanozları turşuları düzgünce yerleştirip üzerlerine sarımsakları serpin.
5- Her bir kavanoza 1 kaşık şeker, 2 kaşık tuz, 1 bardak sirke ekleyin.
6- Kaynamış suyu kavanoza dikkatlice boşaltıp kavanozun kapağını hava almayacak biçimde sıkıca kapatın.
7- Kapattığınız kavanozları ters biçimde bir gün bekletin.
8- Ertesi gün kullanıma hazır olan turşularınızı dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.