Yaz sıcaklarına birebir ferahlatan, kalorisiz içecek tarifleri..

Yaz sıcaklarına birebir ferahlatan, kalorisiz içecek tarifleri..
Sıcak yaz günlerinde soğuk içeceklerle ferahlarken, ilginç tatlar denemeye hazır mısınız? İşte birbirinden güzel yaz içeceği tarifleri hem de kalorisiz ve şekersiz…

Cansev Temuçin - Yaz aylarında su ihtiyacı doğal olarak artanken, farklı içeceklerle bu ihtiyacınızı lezzetli biçimde giderebilirsiniz. Su tüketiminin yanı sıra farklı meyvelerle çeşitlendirilmiş ev yapımı içeceklerle sağlıklı ara öğünler geçirebilirsiniz. Özellikle diyet yapanlar için şekersiz ve kalorisiz bu içecek tarifleri sıcak havalarda oldukça etkili. İşte birbirinden lezzetli, pratik ve kolay yaz içeceği tarifleri..

Limonlu soğuk yeşil çay

Malzemeleri

4 poşet yeşil çay
6 yaprak nane
1 litre soğuk su
Buz küpleri
2 çubuk tarçın
1 limon

Hazırlanışı

Poşet çayları, sıcak suda demledikten sonra üzerine soğuk su ve buz küplerini ekleyin. Damak zevkine göre; limon, tarçın ve nane ekleyebilirsiniz. Dilerseniz 3 tatlı kaşığı bal ekleyerek de servis etmeniz mümkün.

Zencefilli egzotik yaz içeceği

Malzemeleri

2 bardak soğuk su
Yarım çay kaşığı tarçın
1 dilim kuru zerdeçal
1 çay kaşığı bal
1 dilim kuru zencefil

Hazırlanışı

Cezveye aldığınız suyun içerisine zerdeçalı ve zencefili ekleyip 5 dakika kaynatın. Kaynatıp süzdüğünüz karışımı soğuttuktan sonra içerisine tarçın, zeytin yaprağı ve bal ekleyin. İsteğe göre limon veya buz küpleri de katarak soğuk içeceğinizi servis edebilirsiniz.

Buz gibi sebze suyu

Malzemeleri
5 dal maydanoz
2 tane salatalık
1 adet kereviz sapı
3 dal roka
Yarım limon suyu

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri blend ederek uygun kıvama gelene kadar soğuk su ekleyebilirsiniz. Hazırlanan karışımı süzgeçten geçirdikten sonra bardaklara alarak yaz sıcaklarında hem sağlıklı hem de lezzetli bir biçimde ferahlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.