Et kavurma nasıl saklanır? Bayramda pişirdiğiniz kavurmalar çöpe gitmesin!

Et kavurma nasıl saklanır? Bayramda pişirdiğiniz kavurmalar çöpe gitmesin!
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurbanlık etlerle yapılacak kavurmalar da sofraları şenlendirmeye hazırlanıyor. Peki kavurma nasıl saklanır? İşte yanıtı…

Fatma Müge Yücetürk - Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, bayramda kesilen etlerin nasıl saklanması gerektiği de merak konusu oluyor.

Kurban Bayramı’nda kurbanlık etlerle ilk yapılan yemeklerden biri et kavurma oluyor. Küçük parçalara bölünen kurbanlık etin kavrulmasıyla hazırlanan yemek hemen tüketilebildiği gibi doğru biçimde saklanıp başka zamanlarda da yenebiliyor. Peki doğru şekilde kavurma saklamanın yolları nelerdir? Et kavurma nasıl muhafaza edilmelidir? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Kurbanlık etlerden yapılan et kavurmanın ilk günkü tazeliğini ve lezzetini koruması için birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. Pişirdikten sonra kavurmanız arttıysa buzdolabında muhafaza ederek kullanım süresini uzatabilirsiniz. Derin dondurucuda değil buzdolabının alt kısmında sakladığınız et kavurmayı hava geçirmeyen bir kaba koymayı ihmal etmemelisiniz.

Dilerseniz streç bir filmle kaplayarak da buzdolabında beklettiğiniz et kavurmalarınızı üç gün içerisinde tüketebilirsiniz. Bu yöntemleri uyguladıktan sonra dilerseniz kahvaltı sofralarında dilerseniz de öğle veya akşam yemeklerinde pilavın yanında yiyebileceğiniz et kavurma ilk günkü lezzetini koruyacaktır.

Öte yandan eğer et kavurmanızı kısa bir süre içerisinde tüketmeyi düşünmüyorsanız sizin için de bir yöntem bulunuyor. Buzdolabının derin dondurucu kısmına buzdolabı poşeti veya streç filme sararak kaldırdığınız et kavurmanızı üç ay boyunca dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Yiyeceğiniz kadar kavurmayı porsiyonlayıp buzluğa kaldırarak pratik bir kullanım elde edebilir, istediğiniz kadarını çözdürüp ısıtarak sofranıza taşıyabilirsiniz.

Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli husus buzluktan indirdiğiniz dondurulmuş et kavurmasını ilk olarak buzdolabının alt kısmında bir süre bekletmek olmalıdır.

Tüm bu yöntemleri uygulayarak kurbanlık etlerden hazırladığınız et kavurmalarınızı uzun süre tüketmeye devam edebilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.