Damak Tadını Ayarlayamayanlar İçin Kesin Çözüm! Gerçek Limonata Tarifi

Damak Tadını Ayarlayamayanlar İçin Kesin Çözüm! Gerçek Limonata Tarifi
Yaz yaklaşırken bıçak gibi kesen limonata tariflerinin detayları burada...

Vedat Baykal - 16. yüzyılda kuzey Hindistan'da şeker hasadı arttıkça insanlar suda sirke içtiler. Limon suyu içmeye karar verdi, şeker ve suyu denedi ve limonata doğdu. 1676'da Paris'teki Compagnie des Lemonadiers, limonatalı alkolsüz içeceklerin satışında tekele sahipti. Buradan ün kazandı ve Avrupa'ya ve dünyanın geri kalanına yayıldı.

Milli içecekler arasına giren limonata, doğal ve sağlıklı bir içecek seçeneğidir. Dışarıda satılan hazır limonatalar mükemmel bir tatlılık ve ekşilik dengesine sahipken, ev yapımı limonatalarda tatlılık ve ekşilik arasında dengesizlik olabilir. Orijinal limonata tarifi, mükemmel ve lezzetli limonata yapmayı kolaylaştırır. Gerçek limonata tarifi için tıklayın!

adsiz-tasarim-2023-05-11t170057590.webp

Malzemeler

  • 10 adet limon
  • 2 su bardağı toz şeker (az şekerli isterseniz 1 su bardağı)
  • 7 su bardağı içme suyu
  • Yarım demet nane
  • 2 su bardağı buz

Yapılışı

10 limon yıkayın. Kabuğu rendenin pürüzlü tarafıyla rendeleyin. Beyaz kısma zarar vermemeye dikkat edin. 10 adet rendelenmiş limonu küçük parçalar halinde kesin. 2 su bardağı toz şeker, rendelenmiş limon kabuğu rendesi, bir parça limon ve yarım demet nane yaprağını ekleyip şeker tamamen eriyip limon suyunun tamamı çıkana kadar çırpın. Nane yapraklarını ekleyin, bardaklara dökün ve soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.