Herkesin Severek Yediği O Lezzeti Evde Yapmak Artık Çok Kolay

Herkesin Severek Yediği O Lezzeti Evde Yapmak Artık Çok Kolay
Bugünkü yemek tarifimizde 7'den 77'ye herkesin bayıldığı bir lezzeti evlerinizde en pratik yoluyla yapabileceksiniz.

Kaç yaşında olursanız olun bu lezzeti bir kez deneyen adeta bağımlısı oluyor. Türkiye'de özellikle sokak kültürlerinden biri olan ve herkesin bayılarak ayak üstü sayısını hatırlayamayacağı kadar çok tükettiği, çocukluk anılarınıza götüreceğimiz bir tarif ile karşınızdayız. Islak hamburger tarifini birebir ustasından alınan yöntemiyle, evlerinizde en kolay yolu ile aynı lezzeti elde edebileceksiniz. Hazırsanız Islak Hamburger tarifinin detayları...


Islak Hamburger İçin Malzemeler

  • 4 hamburger ekmeği

Köftesi için

  • 200 gr orta yağlı kıyma
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Birkaç dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 5 domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber

islak-hamburger-r4ft-cover-jpg.webp

Islak Hamburger Yapılışı

  • Hamburger ekmeğini hazır almak istemiyorsanız ilk olarak ekmek hamuru ile başlayın.
  • Ekmek hamuru için un, su, tuz ve mayayı iyice aktif hale getirerek yoğurun.
  • Bezelere ayırın ve ekmekleri 200 C'den 25 dk pişirin.
  • Köftesine geçin.
  • 200 gr kıyma ve yumurta, baharatları ile beraber güzelce yoğurun.
  • Köftelere yuvarlak şekli verin ve yağlı yağıda serip buzdolabına köfteleri sosu yapana kadar dinlenmeye bırakın.
  • Domates sosu için 5 adet domatesi rendeleyin ve bir tencereye kısık ateşte kaynatmaya başlayın.
  • Domatesin suyu buharlaşmaya başladığında ketçap, salça, zeytinyağını ekleyin.
  • Fokurdamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ilave edip ocağın altını kapatın.
  • Domates sosunu isterseniz blenderdan geçirebilir ya da doğrudan öyle de kullanabilirsiniz.
  • Köfteleri buzdolabından çıkardıktan sonra az yağlı bir tavada pişirin.
  • Hamburger ekmeklerini ortadan bölün.
  • Ekmekleri domates sosunun içerisine batırın.
  • Önceden hazırladığınız bir tencereye içerisine 1 bardağın yarısı kadar su koyarak yağlı kağıdı üzerine koyup buharda biraz beklemesini sağlayın.
  • Bu ekmeğin ve ıslak köftesinin en püf noktasıdır.
  • Ekmekleri sosa batırın ve köftesini ekleyip su dolu tencerede hamburgerin temas etmemesi için yağlı kağıdın üzerine koyun.
  • 2 dakika hamburger bekledikten ve yumuşadıktan sonra alın, servis tabağına koyun.
  • Sonrasında bu işlemi tekrar edin.
  • Afiyet olsun.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.