Tadı damağınızda kalacak: Lezzetli mi lezzetli taze fasulye tarifi

Tadı damağınızda kalacak: Lezzetli mi lezzetli taze fasulye tarifi
Taze fasulye, lezzetli ve besleyici bir sebzedir. İşte taze fasulye tarifini hazırlamanız için ihtiyacınız olan malzemeler ve adımlar.

Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan taze fasulye tarifini bu haberimizde sizlerle paylaştık.

taze-fasulye-yemekcom.webp

Taze Fasulye Yemeğinin Malzemeleri:

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı su

Taze Fasulye Yemeğinin Yapılışı:

  1. Taze fasulyelerinizi yıkayın, uçlarını kesin ve istediğiniz boyutlarda doğrayın.

  2. Soğanı ince doğrayın ve sarımsakları ezin veya doğrayın.

  3. Geniş bir tavada zeytinyağı veya tereyağını ısıtın. Soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

  4. Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar soteleyin.

  5. Domatesleri rendeleyin veya küçük doğrayın, tavaya ekleyin ve karıştırın. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin.

  6. Doğradığınız taze fasulyeleri tavaya ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin.

  7. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Üzerine yarım su bardağı suyu ekleyin.

  8. Tencerenin kapağını kapatın ve fasulyeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Ara sıra karıştırarak pişirin ve suyunu çekene kadar kontrol edin. Bu yaklaşık olarak 20-30 dakika sürebilir.

  9. Taze fasulye piştiğinde ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun! Bu taze fasulye tarifi, pilav veya ekmek ile birlikte lezzetli bir ana yemek veya yan yemek olarak servis edilebilir.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.