14 Mayıs

Mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve ATA İttifakı adayı Sinan Oğan...
Seçimin Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında geçmesi bekleniyor. Erdoğan'a yakın çevreler ilk turda kazanacaklarını iddia ediyor ve bu iddialarını anketlerle destekliyor. Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın çevreler de yüzde 60 gibi bir oyla seçimi kazanacaklarını, 20 yıldan beri sandıkta yenemedikleri Recep Tayyip Erdoğan'ı tarihi bir yenilgiye uğratacaklarını savunuyorlar. 
Bu iki güçlü adayın yanında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de çok iddialı açıklamalarda bulunuyor. Son gördüğüm açıklamasında partisinin oyunun yüzde 1112 civarında olduğunu ifade eden İnce, kendi oyunun da yüzde 20'lere yaklaştığını iddia etmişti. İnce, seçimin ikinci tura kalacağını ve kendisinin Cumhurbaşkanı seçileceğini belirtiyor. Adaylar içerisinde en mütevazi olan Sinan Oğan. Eski MHP milletvekili olan Oğan'ı ATA İttifakı destekliyor. Oğan, 100 bin imzaya da çok kolay ulaşmadı. Özellikle sosyal medya üzerinden sesini duyurmaya çalışıyor. Hakkında en fazla merak edilen konu şu; Oğan'a oy verecek olan kişiler seçim 2. tura kalırsa hangi adayı destekleyecek? Bu soru Oğan'a soruldu. 2 cümlelik cevap verdi. İlk cümlesinden Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceği, 2. cümlesinden ise Erdoğan'ı desteklemeyeceği izlenimi ortaya çıktı. 
Bu arada seçim 2. tura kalırsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu karşı karşıya gelirse, Muharrem İnce'ye oy verenler kimi destekleyecek? İnce her ne kadar ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini ifade etse de taraftarlarının süreçte yaşananlardan ötürü Kılıçdaroğlu'na oy vermekte biraz zorlanacaklarını düşünüyorum. Öyle ki; İnce'nin aday olmasının ardından büyük bir linç yemesi karşı tarafı kenetlendirdi. İnce'ye yapılan hakaretlerin haddi hesabı yok. Özellikle tanınmış kişiler aşağılayıcı ifadeler kullandı. Gazeteciler, İnce'ye yapılan bu lince  destek verdi. Bir nevi İnce'yi de susturdular. İşte böyle bir sürecin sonunda 2.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Barış Önal Arşivi