Özlem T. Akarken

Özlem T. Akarken

17 Şubat'ın ardından yine sözün bittiği yerdeyiz

Bu memleket bizim, bu vatan bizim. Bizler vatanseveriz, ATATÜRKÇÜYÜZ .Bizlerin en büyük şansı da bu topraklarda doğup büyümek. Bizler kanıksamayalım, şehit haberlerine alışmayalım derken en büyük tehlike hala terörde olduğunu gerek Asker Hastanelerinde çalışırken gerek lojmanlarda otururken gözlerimizle gördük kulaklarımızla duyduk. Sağlık muayenelerini yapıp sağlam olarak operasyona gönderdiğimiz kişilerin yeri geldi şehit haberlerini aldık, yeri geldi gazi olduklarını duyduk.

17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak Şehitleri hala yüreğimizde. Birkaç gün önce yine kanayan yara terörle 16 can 16 vatan evladını kara toprağa verdik. Bizlerin hayatına şehit haberleri televizyon haberlerinde, gazete haberlerinde, radyo haberlerinde 60 saniyeyle giriyor sonra bizler sosyal medyadan paylaşıyoruz. Haberlerde ise gördüğümüz görüntü ağlayan anne dik durmaya çalışan yüreğine acısını gömen eş veya baba ,yetim kalan cami avlusunda kucaktan kucağa dolaşan ya da oynayan çocuklar ve sonrasında bizler için bitti diyoruz . Tabutları başında cenaze namazlarına katılmak anma programlarıyla anmakla görevimizi yaptığımızı sayıyoruz. Oysa bitmiyor. Onlar için hep hayat yarım kalıyor ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR. Merasim Sokak ,Gara Şehitlerinin ve bütün şehitlerimizin ailelerinin hayatları yarım kalıyor. Her yıl bu kurulu düzende uyuyanları Merasim sokakta biraz da olsa uyandırmak ,fark yaratmak isteyen sivil toplum kuruluşları olarak toplanıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda dualar edildi, şehitlik ziyareti yapıldı ve herkes evlerine dağıldı. Yol bir yerde bitiyor ve bitecek önemli olan kaç hayata dokunduğumuz ve kaç kişi için fark yaratıp terörsüz bir dünya görebildiğimiz.

17 Şubat 2016 tarihindeki şehitlerimiz arasında sivil devlet memur arkadaşlarımız kardeşlerimiz vardı aileleri hala yaralı, acıları hala dün gibi ,beş yıl önce onların ışığı söndü onlar kendilerini karanlıkta bırakanlarla hesaplarının bitmediğini bu dünyada da bitmeyeceğini hep söylediler hep söylemeye devam ediyorlar. Şehitlerimizin geride bıraktıkları mesai arkadaşlarından bir kısmı Sağlık Bakanlığına devir oldu, bir kısmı hala Türk Silahlı Kuvvetlerinde mesai mefhumu gözetmeden mesailerine devam ediyorlar. Milli Savunma Bakanlığında ,Genelkurmay Başkanlığında, Kara Kuvvetleri Komutanlığında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında, Hava Kuvvetleri Komutanlığında, Jandarma Genel Komutanlığında , Sahil Güvenlik Komutanlığında rütbeli personel ile birlikte çalışan ,kurumların her türlü teknik, hukuki, mali, idari ve destek hizmetlerini yürüten 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokakta olduğu gibi rütbeli personel ile birlikte şehit olan ,batıda doğuda güneydoğuda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde üniformalı personelin tabi olduğu 24 saat esasına göre çalışma ve disiplin şartlarına göre nöbet tutan ,mesai mefhumu tanımayan ve bunlara rağmen orduevleri ve sosyal tesislere alınmayan ,lojmanlarda yok denecek kadar az faydalandırılan ,maaş iyileştirilmesi yapılmayan, fiili hizmet süresi zammı/yıpranma hakkı verilmeyen, TSK yan ödeme kararnamesi ile yapılan iyileştirilmelerden yararlanamayan, Türk Silahlı Kuvvetlerinde çalışmanın onurunu ve gururunu duyarken aynı zamanda içlerinde yıllarca askeri okullarda beraber okuyarak askeri eğitimleri alan halen birlik ve karargah revirlerinde görev yapan hemşirelerinde içinde olduğu sivil devlet memurları ,tüm sosyal ,özlük ve mali haklarda iyileştirilme umutlarını yitirmeden beklemektedirler. Türk Silahlı Kuvvetlerinde sivil devlet memurları haklarında düzenleme beklerken , yıllarca hizmet verip kendi rızaları dışında Sağlık Bakanlığına devir edilen Sivil Devlet Memurları deyince ise ; yüreğimde bir burukluk boğazımda bir yumru yer alıyor. Bugün aslında köşe yazımda sivil devlet memurlarını yazacaktım fakat Gara şehitleri yüreğimizi dağladığı ,17 Şubat’tada Merasim Sokak şehitlerini anma dolayısıyla köşe yazımı şehitlerimize ayırdım. Merasim Sokakta 17 Şubat 2016 tarihinde şehit verdiklerimiz ve bütün şehitlerimiz hakkını helal etsin. Artık terör bitsin, ocaklara ateş düşmesin, devletimiz büyüktür her şeyin üstesinden geleceğini biliyoruz. Gönlümüzden geçen her güzel şeyin ,hayalden çıkıp gerçeğe dönüşmesi dileği ile hep yüreğimizde olacak şehitlerimiz için diyoruz ki ,hepimiz ülkemizi çok seviyoruz, toprağını ,örf adetlerini en önemlisi insanını çok seviyoruz. Tüm yaşamımızı inandığımız değerlerle ve en önemlisi sevgiyle yaşayarak, Şehitlerimize ALLAH tan rahmet Gazilerimize açil şifalar ,ailelerine de sabır diliyoruz.

ŞEHİDİM ;BUGÜN BAŞIM ÖNÜMDE EĞİK ANCAK TERÖR BİTTİĞİNDE SİZLER İÇİN BAŞIM DİK OLACAK.

Kelimelerle anlatılamayan fedakarlık ve karşılıksız sevgiyi tarif et deseler sadece ŞEHİDİM derdim. RUHLARINIZ ŞAD MEKANIZ CENNET OLSUN….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özlem T. Akarken Arşivi