Bir Esenyurt hikayesi…

Sene, 2014 aylardan Mart’ın 30’u pazar. Yer, Türkiye Cumhuriyeti’nin metropolü  İSTANBUL’un en büyük ilçelerinden ESENYURT
Yapılan yerel seçimlerde kıyasıya bir yarış yok.    
Seçim sonuclarında her hangi bir sürpriz yok.
28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi’nde Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Necmi KADIOĞLU 2014 yerel seçimlerinde de  %47 oranında oyla tekrar başkan seçildi. 
Oyların dağılımı aynen şöyle:
istanbul 2014 seçim
Nedeni ni sağlık sorunları olarak açıklayan Necmi KADIOĞLU. 15 Aralık 2017’de istifa etti.
KADIOĞLU’nun İstifa edişi hakkında çeşitli söylentiler, spakülasyonlar olsa da sonuç önemliydi.
Ardında AK partinin iktidar, AK Partinin İBB Başkanlığı ve kendisinin 14 yıl Esenyurt Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde İBB ile Esenyurt Belediyesi arasında yaşanan imar krizi sonrası İflas eden - ettirilen mütahitler, şirketler,  mağdur edilen, parasını ödediği halde evlerini yıllardır alamayan 17.000 den fazla konutzade  bırakarak gitti. 
Yerine Esenyurt Belediye  Meclisi tarafından 2012 yılından beri Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun Siteler ve Toplu konutlardan sorumlu Danışmanlığını yapan, 2014 yerel seçimlerinde Esenyurt - İBB meclis Üyesi seçilen Ali Murat Alatepe Esenyurt Belediyesi Başkanı olarak getirildi.
Esenyurt’luydu ALATEPE, Başkanlık görevi süresince. Hileli ve bozuk tartıları topladı.Türkçe olmayan tabelaları kaldırttı. Uyuşturucu ile mücadele etti. Esnafın yanında oldu. Seyyar satıcıların işgalindeki esenyurt’ görev yaptığı kısa dönemde ayakta tutmaya, müteahhitlerin değil halkın başkanı olmaya çalıştı.
Necmi KADIOĞLU’nun Belediye Başkanlığından, Şenay DEĞER’in AK parti ilçe başkanlığından ayrılması sonucunda  2014 yerel seçimlerinde %47, 16 Nisan 2017 Refarandum oylamasında %48 oy alan AK Parti Esenyurt teşkilatında taşlar yerinden oynamıştı.
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde  Cumhur ittifakının adayı genel kanı olarak Ali Murat ALATEPE beklenirken.  Aday olarak Azmi EKİNCİ ismi açıklanıyordu. 
Siyasi hayatına Ümraniye'de AK PARTİ Meclis Üyesi Adayı olarak başlayan Azmi EKİNCİ Ümraniye'de AK PARTİ İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve İlçe Başkan Yardımcılığı, 2008 yılında AK PARTİ Sancaktepe Kurucu İlçe Başkanlığı ve 26. Dönem İstanbul 1. Bölge milletvekilliği görevlerinde bulunmuştu.
İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan ve 240.576 seçmenin 784 sandıkta oy kullanacağı. Esenyurt’ta, Esenyurt’u ta nımayan sorunlarını yaşamayan, ilçe teşkilatıyla adı açıklanana kadar çalışmayan Azmi EKİNCİ, kıyasıya bir yarış yaşanmayan önceki dönem AK Parti’nin %47, +MHP‘nin % 5.9 = %52,9 oranını yakalar mı ?
Çok zor….
 24 Haziran’da ki genel seçim sonuçlarına göre  HDP’nin desteğini alan  CHP+İYİ PARTİ ittifakının toplamda  
%50,6 oranının yakalayarak seçimi kazanması pek de kolay görünmüyor.

AK Parti % 35.8
CHP % 33,4
HDP % 13.1
MHP % 7,7
İYİ Parti % 8,4

Çok zor bir seçim olsa da sonuçları  birkaç gün sonra hep beraber          göreceğiz…
Kesin olan bir şey varsa o da kim olursa olsun seçilecek  başkanı zor şartların ve zor günlerin beklediğidir.
Aslolan tek bir şey var o da “kimin değil, Türk Milleti’nin kazanması gerekir” gerçeğidir.
Vesselam...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Remzi Tanış Arşivi