Çile bülbülüm çile

Her seçimde siyasi partiler ve seçilecek adayların,meydanlarda halka hitapları,bangır bangır müzik eşliğinde şehir turlarına hepimiz şahit olmuşturuz. Seçmenden oy almak,seçilebilmek ve iktidara gelmek uğruna seçim vaatleri ve projeleri havalarda uçuşur. Özellikle ülkemizin metropol şehirlerinde ilk seçim vaatleri “trafik sorununu çözeceğim.” diye başlar.

Ya sonra...

Seçim kazanılır,hedeflenen koltuğa oturulur. Günler,aylar hatta yıllar geçer. Sorun çözülmek yerine,kendinizi daha keşmekeş daha boğucu daha yoğun bir trafiğin içinde bulursunuz.

Evim Büyükçekmece’de,ofisim Mecidiyeköy’de. Yaklaşık 40 km’lik yolu 2 saatte gitmekteyim. Sabah 07:00’de çıktığım yola saat 09:00’da varmaktayım.(herhangi bir kaza yol çalışması vb. olmadığı sürece)

Öylesine vurdum duymaz duyarsız,öylesine sıradan bir toplum omuşuz ki; Bir kimsede çıkıp “arkadaş hani söz vermiştiniz,trafik sorununu çözecektiniz. Hani? Bu sizin seçim vaadinizdi. Halka hizmet etmek Hakka hizmet etmeki. Biz bunun için size oy verdik. Sizi seçtik o koltuğu oturttuk” demiyor.

Bir toplumu; sıradanlaştırdığınızda,

yaşam biçimine,yaşadığı zorluklara,müdahale etmeden,rehavet ve vurdum duymaz bir yönetim anlayışı ile yönetirseniz,o toplum içinde bulunduğu durumu kabullenir. Sıradan görmeye başlar. Nasıl oldugunu kendimizin bile farkına varamadığımız bir içsel yok ediş ortaya çıkar. Bazen bilerek,isteyerek yaparız bunu ama bazen de bilinçaltımızdaki yıkılmış değerlerin su yüzüne çıkması gibidir.

Asıl sorunda burada başlıyor zaten.

Kadın cinayetleri işleniyor sıradan...

Dolar euro tarihi zirvede sıradan...

Benzin mazot tavan yapmış sıradan...

Şehit haberleri geliyor sıradan...

Milyonlarca işsiz var sıradan...

Her olaya her duruma tepkisiz kalmaya,normal bir durummuş gibi düşünmeye ve sıradan görmeye başladık. Sıradanlaşmışız ya da bize artık tepkisizliğe alıştırmaya başladılar. Sıradanlaştırıldık.

Tükiye’nin önünde koskoca devasal projeler!! Varken. Karadeniz’de bulunan 80 milyar dolar seviyesinde getirisi olacak,320 milyar metreküplük gaz keşfinin ve asrın projesi!! Kanal İstanbulun yanında kim bakar trafik sorununa...

Bizler mi?

bülbülüm gel de dile

söyle benimle bile

sesini duyur ele

çile bülbülüm çile

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Köse Arşivi